Στις 29 αρχίζουν τα Ειδικά Μαθήματα – Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Με τα μαθήματα Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο–Διεθνείς κανονισμοί στην Ναυτιλία -Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου.

Χθες, έπεσε η «αυλαία» για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ενώ οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου. Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους με sms στο κινητό τους.

Τα χθεσινά μαθήματα, κυρίως η Φυσική, ήταν δυσκολότερα ενώ από τα πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των υποψηφίων σε συνάρτηση με τη σχετικά μικρή δυσκολία των θεμάτων που επιλέγησαν τις πρώτες ημέρες των Εξετάσεων, τόσο στην Έκθεση όσο και σε μαθήματα όπως τα Αρχαία και τα Μαθηματικά, δείχνουν ανοδική πορεία των βάσεων
. Παράλληλα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι χιλιάδες θέσεις σε περιφερειακά Πανεπιστήμια και κυρίως σε σχολές χαμηλής ζήτησης θα παραμείνουν εφέτος κενές, λόγω του ότι για να εισέλθει ένας υποψήφιος θα απαιτείται να έχει γράψει τουλάχιστον 8, δηλαδή να συγκεντρώνει περίπου 8000 μόρια, όταν μέχρι πέρυσι αρκούσε να μπει ακόμα και με βαθμολογίες 2 και 3.

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα της Φυσικής είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, με σαφή διατύπωση και καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Απαιτούν για την επίλυσή τους οριακά χρονικό διάστημα 3 ωρών. Ειδικότερα το θέμα Δ απαιτεί αυξημένη ικανότητα αλγεβρικών πράξεων. Τα θέματα απαιτούν από τους μαθητές να έχουν εμπεδώσει τις αντίστοιχες ενότητες της διδακτέας ύλης της Φυσικής Α και Β Λυκείου. Οι μαθητές έπρεπε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι, με την προετοιμασία τους να επεκτείνεται και στις προηγούμενες τάξεις του Λυκείου και όχι μόνο στη Γ λυκείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook