Ένα σπα σε τεχνητή λίμνη με θέα στον Ατλαντικό που κόβει την ανάσα

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει απολύτως να κάνει κανείς στην Ισλανδία, αυτό δεν είναι άλλο από το να κολυμπήσει στα πλούσια σε ορυκτά νερά μιας γεωθερμικής λιμνοθάλασσας. Κάτι που σήμερα η εταιρεία φιλοξενίας Pursuit μοιάζει να μεταφέρει την, έτσι κι αλλιώς αξέχαστη, εμπειρία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με το Sky Lagoon, το οποίο άνοιξε στο κοινό πριν από μερικές εβδομάδες.

Ένα μέρος όπου η άκρη της λιμνοθάλασσας συναντά τον δραματικό ορίζοντα του Ατλαντικού Ωκεανού μπροστά στα μάτια σας, την ώρα που το εκπληκτικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλας «φωταγωγεί» τον ουρανό ακριβώς από πάνω σας. Εάν το νέο Sky Lagoon έχει σκοπό να μας κάνει να ξανασκεφτούμε τις συνηθισμένες καλοκαιρινές διακοπές και στη θέση τους να επιχειρήσουμε ένα ταξίδι στην μακρινή Ισλανδία, σίγουρα λειτουργεί.

Πώς μοιάζει ο νέος γεωθερμικός παράδεισος της Ισλανδίας

Η μαγική λιμνοθάλασσα βρίσκεται στο λιμάνι Karsnes, Kopavogur, κοντά στο ζωντανό κέντρο της πόλης του Ρέικιαβικ. Μόλις λίγα λεπτά μακριά από τα εμβληματικά αστικά αξιοθέατα της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα τόσο μακριά ώστε το μόνο που να σας κινεί το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι θα έχετε στη διάθεσή σας μια φυσική πισίνα υπερχείλισης 70 μέτρων που χύνεται στον σκοτεινό ωκεανό. Και όλα αυτά με φυσικό φόντο το βαθύ πορτοκαλί του ονειρικού ηλιοβασιλέματος.

Μιλώντας για ηλιοβασιλέματα, το σπα διαθέτει ένα μπαρ σκαλισμένο στους εντυπωσιακούς βράχους, που μοιάζει με ένα λαμπερό μοντέρνο σπήλαιο, όπου σερβίρονται τοπικά ποτά, χωρίς το φαγητό να λείπει από την όλη εμπειρία. Στην ουσία πρόκειται για έναν παράδεισο πολλαπλών αισθητήρων, που απέχει πολύ από την πολύβουη ζωή της πόλης.

Θα είστε σε θέση να χαλαρώσετε, να αναζωογονηθείτε και να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας, ενώ το σώμα σας απολαμβάνει την αναθεωρημένη εμπειρία σπα των γεωθερμικών νερών. Η αρχιτεκτονική σε όλα τα σημεία του σπα, ακόμη και η σάουνα με θέα στις πόρτες της πισίνας, βασίζονται σε παραδοσιακά ισλανδικά στοιχεία και συνδυάζονται με το φυσικό περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook