Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης «Χανιά – Κοιτάμε Μπροστά»

Μια εβδομάδα μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στην διάρκεια της οποίας ο δημοτικός σύμβουλος Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, η παράταξη με την οποία είχε εκλεγεί με επικεφαλής τον Ευτύχη Δαμιανάκη σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Ο δημοτικός σύμβουλος Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης ανακοίνωσε, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Δημοτική μας Παράταξη.

Ήταν μία απόφαση που είχε κάθε δικαίωμα να λάβει, την οποία, ωστόσο, δεν είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα, ούτε στον επικεφαλής της Παράταξής μας, ούτε στα υπόλοιπα μέλη της, ως είχε, τουλάχιστον, ηθική υποχρέωση να πράξει. Αντί της ανεξαρτητοποίησης είχε, ασφαλώς, και το δικαίωμα να παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Επέλεξε το πρώτο. Η επιλογή του αυτή τίθεται στην κρίση των συνδημοτών μας.

Σε κάθε περίπτωση, πεποίθησή μας είναι ότι έχει μεγάλη σημασία, ηθική και πολιτική, τόσο ο τρόπος που επιλέγει καθένας από εμάς να ασκεί το όποιο δημοκρατικό του δικαίωμα, όσο και ο σεβασμός που οφείλει να έχει στην παράταξη με την οποία εξελέγη, αλλά και στους συναδέλφους του σε αυτήν.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Μύρωνα Γιακουμογιαννάκη στη διαδρομή που επέλεξε να ακολουθήσει με την απόφασή του.

Ως Δημοτική Παράταξη, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, διάθεση για συνεργασία, σεβασμό στην αντίθετη άποψη και απόλυτα διαφανή και δημοκρατική εσωτερική λειτουργία, προτάσσοντας, σε σταθερή βάση, τη διαρκή ανάπτυξη του Δήμου μας, προς όφελος όλων των συνδημοτών μας.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook