«Βόμβα» έριξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθώς σύμφωνα με την τελευταία του οδηγία δεν θα πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά κατά του κορωνοϊού, ακόμα! 

O ΠΟΥ τονίζει πως «τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται ακόμη», ενώ σύμφωνα με το «childrenshealthdefense», προσθέτει πως «δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία σχετικά με τη χρήση εμβολίων κατά του COVID-19 σε παιδιά, ώστε να δοθούν συστάσεις να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν πιο ήπια ασθένεια σε σχέση με τους ενήλικες». 

Μια ανακοίνωση που έρχεται την ώρα που πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς σε παιδιά, όπως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, ενώ το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε πρόσφατα από τον ΕΜΑ για παιδιά άνω των 12 ετών, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τον δρόμο για εμβολιασμούς σε παιδιά και σε χώρες της ΕΕ.

Πρόσφατα ο ΠΟΥ είχε υποστηρίξει πως «πρώτα πρέπει να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι και μετά τα παιδιά». 

«Θα θέλαμε να επιμείνουμε και πάλι στο γεγονός ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου στις ομάδες αυτές, προτού ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ατόμων που έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια», είχε δηλώσει η Δρ Κέιτ Ο’Μπράιεν, η διευθύντρια του τμήματος ανοσοποίησης και εμβολίων του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Να σημειωθεί εδώ πως υπάρχουν αρκετά περιστατικά μυοκαρδίτιδας που έχουν εμφανιστεί σε νέους που έχουν εμβολιστεί με το εμβόλιο της Pfizer, όπως για παράδειγμα αυτό του 19χρονου αθλητή.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η σύσταση του ΠΟΥ θα αναγκάσει τις χώρες που έχουν ήδη ξεκινήσουν εμβολιασμούς σε παιδιά να σταματήσουν και εάν θα οδηγήσει χώρες -όπως η Ελλάδα- που έχουν προαποφασίσει να εμβολιάσουν παιδιά από Σεπτέμβριο να αλλάξουν γνώμη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook