Που εντοπίστηκαν οι εστίες – Τι ειπώθηκε στην έκτακτη σύσκεψη – Έκκληση για επιτάχυνση των εμβολιασμών που παρέχουν προστασία απο την μετάλλαξη

Σε κατάσταση συναγερμού έθεσαν τις αρχές της Κρήτης ο  υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας, ο Σωτήρης Τσιόρδας και οι άλλοι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη που έγινε εκτάκτως αργά το μεσημέρι με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου από την μιαν άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη και ειδικά σε Ηράκλειο και Χανιά λόγω και των αεροδρομίων που αποτελούν πύλες εισόδου στο νησί.

Όπως ανέφεραν από τα 29 κρούσματα της μετάλλαξης τύπου Δέλτα που έχουν εντοπιστεί πανελλαδικά, τα 19 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο.

Οι ίδια πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί οι «εστίες» της συγκεκριμένης άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης σε δύο επιχειρήσεις και σε φοιτητές, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη ιχνηλάτιση και διενέργεια τεστ σε όλους όσοι ήρθαν σε επαφή  με τα 19 αυτά άτομα.

Αυτό που ζήτησαν οι Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας από τους επροσώπους της αυτοδιοίκησης,  είναι να προτρέψουν τον κόσμο να εμβολιαστεί  καθώς οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις έχουν 96% προστασία από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook