Την  Τετάρτη 30 Ιουνίου στην Αγία Μαρίνα Χανίων

Δύο εκθέσεις τέχνης εγκαινιάζονται την Τετάρτη 30 Ιουνίου κάτω από την ίδια στέγη:

Ο εικαστικός Μάξιμος Τζωρτζάκης παρουσιάζει την έκθεση “DORIKOS (memories)” στην αίθουσα τέχνης Mare Art Gallery του ξενοδοχείου Thalassa Beach Resort στην Αγία Μαρίνα.

Δυο χρόνια μετά την έκθεση “Humans – inside conversation” το τρίτο μέρος για την ανθρώπινη υπόσταση κλείνει με την έκθεση “DORIKOS (memories)”. Οι αναμνήσεις και πώς αυτές ξεθωριάζουν μέσα στον χρόνο αποκτώντας μια Δωρική θύμηση είναι το βασικό θέμα της παρουσίασης.

Παράλληλα, η φωτογράφος Έλθα Γιακουμάκη παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «ἐλευθερία» στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου.

Ο φωτογράφος Γιώργος Αναστασάκης που επιμελείται την έκθεση αναφέρει: «…Η έννοια της ελευθερίας έχει έρθει συχνά́ στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό́ με πολλές, ετερόκλητες, αφορμές και είναι προφανές πια ότι στην παρούσα ιστορική́ φάση αποκτά́ νέα χαρακτηριστικά́. Μέσα σε μια τέτοια σύγχυση, πολλοί δημιουργοί επιχειρούν με το έργο τους να αποσαφηνίσουν τι είναι γι’ αυτούς η ελευθερία. …Η Έλθα Γιακουμάκη προσφεύγει στην παιδική́ ηλικία και τους ανοιχτούς ορίζοντες του καλοκαιριού́, αναζητώντας αντίβαρα στο χειμώνα και τον εγκλεισμό́. …Συλλέγοντας αποσπάσματα ελαφρύτητας και του φευγαλέου κάτω από́ τον τίτλο “Ελευθέριά”, η φωτογράφος εμμέσως και ουσιαστικά́ μας αυτοσυστήνεται.»

Ώρα προσέλευσης κοινού 19:00 έως 23:00. Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου είναι απαραίτητη, καθώς τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ξενοδοχείο Thalassa Beach Resort, Αγίας Μαρίνας 249, Αγία Μαρίνα, Χανιά. τηλ. 28210 60660.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook