Διαπιστώνουμε συχνά ότι ορισμένοι αυτοαποκαλούνται ποδηΛάτρεις για να καταφερθούν τελικά κατά του ποδηλάτου και των όποιων διευκολύνσεων σχεδιάζονται.

H επισήμανση της Συλλογικότητας “Ποδηλάτρεις”

Ειδικά τώρα με τις δυο ποδηλατολωρίδες στο κέντρο της πόλης, όσοι έχασαν το τζάμπα παράνομο παρκάρισμα τους το φυσάνε και δεν κρυώνει. Και δεν παύουν να βλέπουν ξαφνικά “κυκλοφοριακό χαμό” εξ αιτίας των λωρίδων και να κόπτονται για το πού θα παρκάρουν οι καημένοι οι τουρίστες με τα ενοικιαζόμενα ιχ και πώς θα τροφοδοτούνται τα καταστήματα, αποσιωπώντας ότι πριν γίνουν οι λωρίδες ο χαμός ήταν μεγαλύτερος εξ αιτίας των μόνιμα παρκαρισμένων και στις δύο πλευρές (όπως συμβαίνει επί του παρόντος στην Αποκορώνου που δεν έχει ποδηλατοδρόμους). Μερικοί μάλιστα επικαλούνται την προχειρότητα και την επικινδυνότητα της υλοποίησης (το οποίο ισχύει) για να αξιώσουν την κατάργηση τους.

Κατανοούμε την ενόχληση των πρώην προνομιούχων – αυτό που θεωρούμε ανέντιμο είναι όλοι αυτοί να ξεκινάνε την παρωχημένη επιχειρηματολογία τους λέγοντας ότι κι αυτοί είναι ποδηΛάτρεις, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα …ΙΧ, οπότε “λάθος οι ποδηλατολωρίδες”. Αιδώς Αργείοι.

ΠοδηΛάτρεις είναι όποιες  και όποιοι  πάντοτε και χωρίς εξαιρέσεις σέβονται τους πεζούς, τα άτομα με αναπηρία, τους ποδηλάτες και κατ’ επέκταση δεν καταπατούν διαβάσεις, πεζοδρόμια, ράμπες, οδεύσεις τυφλών, στάσεις λεωφορείων, ποδηλατοδρόμους κλπ. Οι ποδηΛάτρεις όταν  οδηγούν  ΙΧ θα παρκάρουν  χωρίς να εμποδίζουν κανέναν, θα δώσουν προτεραιότητα στις διαβάσεις, θα προσπεράσουν τον ποδηλάτη με απόσταση, θα σέβονται τα όρια ταχύτητας ώστε να μην γίνονται ούτε επικίνδυνοι, ούτε εκφοβιστικοί.  ΠοδηΛάτρεις είναι αυτές και αυτοί  που υποστηρίζουν την μετακίνηση με εναλλακτικούς τρόπους ειδικά στα κέντρα των πόλεων  και αποφεύγουν  να χρησιμοποιούν ΙΧ όταν δεν είναι απαραίτητο, δεν ζητάνε πάρκινγκ ΙΧ μέσα στην πόλη, αλλά λιγότερα ΙΧ. Για τους λάτρεις μιας ανθρώπινης πόλης, ενός αμόλυντου περιβάλλοντος, ενός υγιούς σώματος, μιας ήρεμης καθημερινότητας αυτά μάλλον είναι αυτονόητα. Το ίδιο και για τους ποδηΛάτρεις. Αρκεί να σέβεσαι τους άλλους χρήστες του δρόμου για να είσαι ποδηΛάτρης. Κι αν ασχοληθείς με την οργάνωση σχετικών δράσεων, τότε είσαι ακόμα πιο ποδηλάτρης .Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν αυτοκινητιστές που συμπεριφέρονται ως ποδηΛάτρεις όπως και ποδηλάτες που δεν είναι ποδηΛάτρεις.

Υ.Γ. Χαιρόμαστε που η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών σέβεται τους ποδηλατοδρόμους. Διαπιστώνουμε επίσης ότι  όλο και συχνότερα αμαξίδια ΑμεΑ χρησιμοποιούν τις λωρίδες αφού τα παρακείμενα πεζοδρόμια είναι αδιάβατα για αυτούς.  Να άλλη μια χρησιμότητα των λωρίδων! Όλοι οι καλοί χωράνε. Οι ποδηλατόδρομοι και τα πεζοδρόμια φτιάχτηκαν για να κινούνται ποδηλάτες, πεζοί και ΑμεΑ  χωρίς να κινδυνεύουν. Για τους λίγους ασυνείδητους οδηγούς που βάζουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους έχουμε να πούμε: το παρκάρισμα στον ποδηλατόδρομο βάζει σε κίνδυνο τους ποδηλάτες. Οι ποδηλάτες κινούνται γρήγορα και αθόρυβα. Αν ανοίξετε πόρτα μπορεί να σκοτώσετε κάποιον. Αν χάσει την ισορροπία του κάποιος επειδή του κόψατε τον δρόμο μπορεί να χτυπήσει (και να σας κάνει ζημιά ). Μην παρκάρετε ούτε πάνω ούτε δίπλα στην λωρίδα. Γίνονται ήδη αρκετά ατυχήματα. Οι ποδηΛάτρεις θα φροντίσουν να σας το υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook