Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασε στον ανακριτή ο 43χρονος που δολοφόνησε προχτές συγκρατούμενό του στις φυλακές Αγιάς.

Ο 43 χρονος Γεωργιανός εξέτιε ποινή φυλάκισης 15 ετών για τη δολοφονία του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.

Σε δύο χρόνια θα συμπλήρωνε τα 15 έτη κράτησης και θα αποφυλακιζόταν.

Ο 43χρονος Γεωργιανός δολοφόνος, μετά τη σύλληψη του για την άγρια δολοφονία του ηθοποιού, εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Αφού πέρασε απο τις φυλακές Κορυδαλλού, Κέρκυρας, Δομοκού, κατέληξε στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων . Μάλιστα, σε δύο χρόνια θα συμπλήρωνε τα 15 έτη κράτησης και θα αποφυλακιζόταν. Όμως η συμπλοκή που ξέσπασε μεταξύ των δυο Γεωργιανών κρατουμένων με τον Νταβιντ Μουρτιτνελι να σφάζει με το αυτοσχέδιο σουβλί τον συγκρατούμενο του, τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όπλο του φονικού ήταν μια μεταλλική βέργα που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Μέχρι στιγμής οι λόγοι που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, δεν έχουν διευκρινιστεί και ερευνώνται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο ο δράστης να εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου και να σκότωσε τον άλλο κρατύμενο

Ωστόσο, αμέσως ταυτοποιήθηκε ο 43χρονος Μουρτινέλι ενώ στις φυλακές έσπευσε ασθενοφόρο και οι διασώστες προσπάθησαν να κρατήσουν στην ζωή τον τραυματισμένο Γεωργιανό που δέχτηκε το χτύπημα στην καρδιά.

Ο τραυματίας παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ υπέστη ανακοπή και διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο Χανίων.

O 43χρονος δράστης φέρεται να ομόλογησε την πράξη του ανώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σε ότι αφορά το θύμα του, είχε καταδικαστεί για ληστείες, με ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Ο, καθ’ ομολογία, δράστης ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής των φυλακών Γιώργος Κονταξάκης είπε ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα για την αιτία του φονικού:

Φωτογραφίες από την είσοδο του κατηγορούμενου στο δικαστικό μέγαρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook