Η νέα εποχή της εκπαίδευσης και οι απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει προς όλους.

Το 5G φέρνει μία «επανάσταση» στη ζωή μας. Από την ιατρική, τη μετακίνηση και την ασφάλεια μέχρι τη γεωργία και την εκπαίδευση, τα πάντα αλλάζουν σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Δεκάδες τομείς της καθημερινότητας τίθενται πλέον σε νέες, καλύτερες βάσεις, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιλαμβάνονται σε παροχές που μέχρι σήμερα, δεν ήταν προσβάσιμες λόγω απόστασης, οικονομικής κατάστασης ή άλλων κοινωνικών προκλήσεων.  

Μέσω της σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE, «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», παρουσιάζονται κι επεξηγούνται αναλυτικά οι επερχόμενες αλλαγές στη ζωή μας. Το νέο επεισόδιο της σειράς επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και στις πρωτοπόρες 5G εφαρμογές, που βελτιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και εξασφαλίζουν ένα πιο διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα, δημιουργώντας νέα ερεθίσματα κι εμπειρίες σε μαθητές και φοιτητές.

Πλέον τα γεωγραφικά όρια καταργούνται κι η γνώση καθίσταται προσβάσιμη σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, όπου και αν βρίσκονται. Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), η εικονική πραγματικότητα (VR) και η 3D αναπαράσταση περιεχομένου ανοίγουν νέους εκπαιδευτικούς ορίζοντες, διευκολύνοντας την αφομοίωση της γνώσης και την εμβάθυνση στην εκάστοτε επιστήμης.

Επιπλέον, η εκπαίδευση δεν περιορίζεται και δεν εξαντλείται στις τρεις βαθμίδες, αλλά συνεχίζεται δια βίου. Οι εκπαιδευόμενοι εμπλουτίζουν και διευρύνουν διαρκώς το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο με νέες δεξιότητες και γνωστικά αντικείμενα, σε πραγματικές συνθήκες προσομοίωσης. Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις απεριόριστες δυνατότητες κι εφαρμογές του 5G, που θα δείτε να ζωντανεύουν μέσα από αφηγήσεις και συνεντεύξεις ειδικών, απλά παραδείγματα και τη βοήθεια animation και γραφικών στην πρωτότυπη σειρά μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE, «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», που προβάλλεται στο YouTube κανάλι της. Στόχος είναι να μπορούν όλοι να μάθουν και να καταλάβουν τα πάντα γύρω από το 5G: τι είναι αυτή η επαναστατική τεχνολογία, ποιες είναι οι εφαρμογές της και πώς θα βελτιώσει τη ζωή μας. 

5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στην Ελλάδα

Tο COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 5G στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 90%. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G απολαμβάνουν ήδη κάτοικοι κι επισκέπτες σε 29 πόλεις και νησιά της χώρας, ενώ το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με νέο στόχο το 60% πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πρόσβαση στο COSMOTE 5G, έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος. Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν πιστοποιημένη 5G συσκευή από το δίκτυο COSMOTE. Η λίστα με τη μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών είναι διαθέσιμη στο cosmote.gr.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook