Μια διάκριση που δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να προσεγγίζεται ο τουρισμός στην Κρήτη 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Το Μαύρο Πρόβατο», υπερήφανος διοργανωτής του PierraCreta, τιμήθηκε με το Platinum βραβείο, της κατηγορίας Specialty Travel στα Tourism Awards 2021. 

Το PierraCreta είναι ένας διεθνής αγώνας ορειβατικού σκι που διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στον Ψηλορείτη. Είναι μια γιορτή για το άθλημα που σήμερα αποτελεί τον αγώνα αναφοράς για την χώρα μας και έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες του είδους του παγκοσμίως. Παράλληλα αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που επιμηκύνει την τουριστική σεζόν, στοχεύει υψηλής ποιότητας επισκέπτες ενώ στηρίζει και αναδεικνύει τα τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου. Ουσιαστικά αποτελεί ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που περιλαμβάνει αθλητική δραστηριότητα,  επαφή με το περιβάλλον, διαμονή, τοπική γαστρονομία, παράδοση, μύθο και φιλοξενία. 

Η βράβευση με το υψηλότερο βραβείο της κατηγορίας έρχεται ως αποτέλεσμα της χρόνιας προσπάθειας των ανθρώπων του Μαύρου Πρόβατου όπου σε αγαστή συνεργασία με τους πολίτες των χωριών του Ψηλορείτη, τους πολιτιστικούς συλλόγους των Ανωγείων, Ζωνιανών, Κράνας και Λιβαδίων, τον Δήμο Ανωγείων και Μυλοποτάμου, τους ορειβατικούς συλλόγους του νησιού και την Περιφέρεια Κρήτης, έχουν καταφέρει να αναδείξουν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν την Κρήτη μοναδικό τουριστικό προορισμό. 

«Το να σε τιμούν, είναι ένα αγαθό που σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις να προσπαθείς για τα όνειρα σου. Το βραβείο αυτό αντανακλάει το πάθος όλων όσων έχουν συνεισφέρει με τον τρόπο τους στο να γίνει αυτός ο αγώνας ένας από τους καλύτερους του κόσμου, ένας αγώνας όπου προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες και αθλητές από όλη την υφήλιο» αναφέρει ο Πρόεδρος του Μαύρου Πρόβατου Νικηφόρος Στειακάκης. 

Το Μαύρο Πρόβατο μέσω του PierraCreta, συνεχίζει να στοχεύει στην ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών με κύριο σκοπό την προώθηση των ορεινών αθλημάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης των κοινωνιών στα βουνά της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook