Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/06/2021 υπερψηφίστηκε, μόνο από τους συμβούλους της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το συμφωνητικό μίσθωσης αγροτεμαχίου για την κατασκευή νέας, συμπληρωματικής  δεξαμενής άρδευσης στο Ν. Χωριό. 

Κατόπιν των παραπάνω, τα έργα διακοπής τροφοδοσίας των δικτύων της περιοχής Δυτικού Αποκόρωνα, από τη δεξαμενή Μεγάλων Χωραφίων, με ακατάλληλα για την καλλιέργεια αβοκάντο νερά των πηγών Ζούρμπου, μπαίνουν στην τελική φάση υλοποίησής τους. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω έργα μελετήθηκαν, από τον Δήμο Αποκορώνου, χωρίς να έχει θεσμική υποχρέωση για αυτό, έπειτα από συνεχή δίκαια αιτήματα των παραγωγών της περιοχής.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι δυστυχώς, για μία ακόμη φορά οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με τον συνδυασμό «Αποκόρωνας, Ενότητα, Ελπίδα και Προοπτική» να αποχωρεί και τους συνδυασμούς «Αποκόρωνας η Γη μας» και «Λαϊκή Συσπείρωση» να καταψηφίζουν, φέρνοντας ως πρόσκομμα τη δαπάνη για τη μίσθωση, η οποία σημειωτέον είναι μηδαμινή, σε σχέση με το προφανές όφελος που θα προκύψει για τους παραγωγούς, λόγω της προστασίας των καλλιεργειών τους από την ξήρανση αλλά και της δυνατότητας στρεμματικής επέκτασης της πολύ προσοδοφόρας καλλιέργειας αβοκάντο. Η συγκεκριμένη λύση είναι άμεση αναγκαία και μοναδική μιας και η τοποθέτηση της νέας δεξαμενής άρδευσης από τον Ο.Α.Κ. θα πραγματοποιηθεί δίπλα στην υπάρχουσα, χωρίς να απαιτούνται νέα δίκτυα ή άλλες εγκαταστάσεις, με το κόστος κατασκευής να περιορίζεται δραστικά. Η αντιπρότασή τους για μη κατασκευή συμπληρωματικής δεξαμενής και την εκ περιτροπής άρδευση στην περιοχή (με υδρονομείς !) φέρνει τους αγρότες πολλές δεκαετίες πίσω (δεκαετία το 50), γεγονός που δεν είναι αποδεκτό από μία Δημοτική Αρχή, με έντονα αναπτυξιακό προσανατολισμό, όπως έχει αποδείξει ότι είναι η παρούσα και θα πρέπει ίσως να δώσουν εξηγήσεις επ΄αυτού στους άμεσα ενδιαφερόμενους, που δεν είναι άλλοι από τους αγρότες της περιοχής.

Καταλήγοντας ο  Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συμπλήρωσε ότι βασικό μας μέλημα είναι η στήριξη των παραγωγών του Αποκόρωνα και εξ’αυτής η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Σε αυτή τη κατεύθυνση ο Δήμος μας θα είναι δυναμικά παρών και θα συνεχίζει να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που παρέχει ο τόπος και οι άνθρωποί του πέρα από μικροσκοπιμότητες που μπαίνουν εμπόδιο στην αναπτυξιακή του τροχιά.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης κάλεσε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Αποκόρωνα να συμπράξουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook