Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλά μέτωπα πλέον

Τελευταία ενημέρωση 18.45

Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα, σε ορεινή περιοχή του Κακοδικίου του δήμου Καντάνου Σελίνου και γρήγορα βγήκε εκτός ελέγχου. 

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου, Αντώνης Περάκης που βρίσκεται στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, παρόλο που δεν πνέουν άνεμοι, το δύσβατο, οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούν και το γεγονός ότι πρόκειται για δασώδη περιοχή που έχει και ελαιοκαλλιέργειες ευνόησαν ώστε η πυρκαγιά να εξαπλωθεί σε πολλά μέτωπα.

Νωρίτερα μάλιστα σύμφωνα με τον δήμαρχο η φωτιά νωρίτερα κατευθύνθηκε προς την πλευρά σπιτιών χωρίς ευτυχώς να τα απειλήσει. Οι φλόγες μαίνονταν πάντως σε αρκετά μέτωπα.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος προς Παλαιόχωρα και συγκεκριμένα από το ύψος της περιοχής Κακοδίκι μέχρι το ύψος του Άη Γιώργη είναι κλειστός καθώς τα μέτωπα μαίνονται εκεί.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής επιστρατεύτηκαν σήμερα 3 εναέρια μέσα κατάσβεσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας για ρίψεις νερού ενώ επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις και 51 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α. και της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook