Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας είπε ότι ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Mathias Cormann επισκέπτεται την χώρα μας επιλέγοντας να είναι μια από τις πρώτες πρωτεύουσες στην οποία βρίσκεται. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας και πως συμφώνησαν ότι οι συνθήκες δεν μπορούν να επιστρέψουν στην κατάσταση που υπήρχε προ του κορονοϊού. 

Πρώτος στόχος τόνισε είναι ο εμβολιασμός και δεύτερος η τόνωση της εργασίας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα υποστήριξε εξ’ αρχής τις αλλαγές που υποστηρίζει ο ΟΟΣΑ για την νέα αρχιτεκτονική στην φορολόγηση. 

Η συμφωνία αυτή υπήρξε μια νίκη της οικονομικής διπλωματίας, πρόσθεσε και είπε ότι η φορολόγηση στις έδρες θα αποφέρει ετησίως 100 δισ ευρώ. 

Οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ για την περίοδο μετά την πανδημία κ. γενικέ είπε ο πρωθυπουργός και η Ελλάδα θα βρεθεί συμπαραστάτης στο έργο σας. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι οι πρωτοβουλίες για τον διεθνή συντονισμό για τα εμβόλια του ΟΟΣΑ τον βρίσκουν σύμφωνο. Υπενθύμισε ότι η καθιέρωση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού ήταν μια ελληνική ιδέα. 

Ο οργανισμός που γεννήθηκε στα ερείπια του Β Παγκοσμίου Πολέμου οφείλει να πρωταγωνιστήσει στις συνθήκες ανασυγκρότησης μετά την πανδημία. Αναφέρθηκε στην ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook