Εντός του επόμενου 24ώρου εκτιμάται πως θα μπορεί να διοχετευθεί ηλεκτρική ενέργεια στο νησί, μέσω της διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

Την άμεση ενεργοποίηση της καλωδιακής διασύνδεσης Πελοποννήσου και Κρήτης για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας ζήτησε ο ΔΕΔΔΗΕ από τον ΑΔΜΗΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω μείωσης του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού στο νησί.

Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, προκειμένου να διακινηθεί ηλεκτρική ενέργεια μέσω της νέας διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου.

Εκτιμάται ότι αυτό θα είναι δυνατό εντός του επόμενου 24ώρου, μετά από συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων που θα επιτρέψει τη διαλειτουργικότητα των δύο συστημάτων με τον πλέον ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο.»

Υπενθυμίζεται πως μετά την σοβαρή βλάβη που προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, για σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκε πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση διαφόρων περιοχών σε ολόκληρο το νησί, χρονικής διάρκειας μιας ώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook