Μεγάλες φθορές σε καταστήματα του Εμπορικού Κέντρου “Ολέα” στον  Πλατανιά Χανίων.

Μεγάλες φθορές προκλήθηκαν χτες το απόγευμα σε καταστήματα του Εμπορικού Κέντρου “Ολέα” στον  Πλατανιά Χανίων, λόγω της μεγάλης έντασης του αέρα που στην κυριολέξία “σήκωσε” το χωμάτινο οδόστρωμα του δημοτικού πάρκινγκ που βρίσκεται πίσω από το εμπορικό κέντρο και μετάφερε χώμα, σκόνη και άλλα, στα μαγαζία.

Όπως σημειώνει στο Flashnews.gr ιδιοκτήτρια καταστήματος του εμπορικού κέντρου: “ο χθεσινός δυνατός αέρας προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα (και φθορά στα προϊόντα) στα καταστήματα μας. Η αιτία είναι ότι ακριβώς απέναντι από την νότια είσοδο του εμπορικού κέντρου υπάρχουν 2 μεγάλα Δημοτικά πάρκινγκ στρωμένα με χώμα. Από τα οποία σε κάθε φύσημα του ανέμου το εμπορικό κέντρο και τα μαγαζιά του γεμίζουν σκόνη ξερά χόρτα και χώμα. Η φθορά των εμπορευμάτων μας από την επικάλυψη της σκόνης είναι μεγάλη”! 

Οι καταστηματάρχες καλούν τον Δήμο Πλατανιά να επέμβει άμεσα: “Ζητούμε από τον Δήμο Πλατανιά να επέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο καταστροφής της περιουσίας μας. Δυστυχώς η προχθεσινή παρέμβαση που έκανε προσθέτοντας χώμα μαζί υπολείμματα ασφάλτου έκανε το πρόβλημα ακόμα ποιο έντονο”. 

Κατόπιν επικοινωνίας του Flashnews.gr με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη μας ανέφερε τα εξής: “Όλο το τρίμμα που λάβαμε από την ανακατασκευή της οδού που συνδέει την  Π.Ε.Ο. με τον Αγ. Γεώργιο Δρακιανών, και μετά από υπόδειξη του τοπικού συμβουλίου του Πλατανιά, τοποθετήθηκε σε χώρους ανοιχτής ελέυθερης σταθμευσης που έχει γίνει παραχώρηση των ιδιωτών, στον Δήμο μας για προσωρινή χρήση από τον Δήμο Πλατανιά για να διευκολυνθεί η στάθμευση των οχημάτων. Αντίστοιχα και ένα τμήμα δίπλα στο Δημαρχείο του Πλατανιά. Αν αυτό σε ακραίες περιπτώσεις δημιουργεί πρόβλημα, θα εξετάσουμε μήπως κάνουμε μια στρώση ασφάλτου για να αποφευχθούν τέτοια απρόοπτα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook