Με τη διαδικασία του εθελοντικού επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών, επέστρεψαν την Τρίτη στις πατρίδες τους 51 αλλοδαποί από το Αφγανιστάν και το Μαρόκο, οι οποίοι δεν διέθεταν επίσημα χαρτιά παραμονής στην Ελλάδα.

Πρόκειται για 40 υπηκόους Αφγανιστάν και 11 υπηκόους Μαρόκο. Η επιστροφή τους έγινε μέσω των Υπηρεσιών Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε με εμπορική πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Καμπούλ και τη Καζαμπλάνκα.

Το κόστος των επιχειρήσεων εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Σημειώνεται πως μέσω αυτής της διαδικασίας του εθελοντικού επαναπατρισμού, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με εμπορικές ή ειδικές πτήσεις charter, το 2009, 473 αλλοδαποί, το 2010, 824 αλλοδαποί, ενώ κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2011, 964.

Επισημαίνεται ότι, ο εθελοντικός επαναπατρισμός υπηκόων τρίτων χωρών, πραγματοποιείται είτε από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αυτόνομα, είτε από δράσεις που έχουν ανατεθεί σε φορείς υλοποίησης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook