Έτοιμος να παραβιάσει τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού ήταν ένας 67χρονος Ισραηλινός.

Ο 67χρονος, πιθανότατα τουρίστας, επρόκειτο να αναχωρήσει προχτες το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στην πατρίδα του στο Ισραήλ. Ωστόσο, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο έκανε μοριακό τεστ την προηγούμενη ημέρα, με το αποδεικτικό του οποίου θα πιστοποιούνταν ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα του.

Δυστυχώς για αυτόν όμως το τεστ βγήκε “θετικό”, συνεπώς δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει για την πατρίδα του, αφού, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οι θετικοί καλούνται να μπουν σε καραντίνα.

Ο Ισραηλινός αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα πήγε κανονικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να πετάξει με την προγραμματισμένη πτήση, όντας θετικός στον κορωνοϊό!

Εκεί του ζητήθηκε το έγγραφο με το αρνητικό εργαστηριακό αποτέλεσμα για να επιστρέψει στην πατρίδα του, το οποίο δεν είχε. Στο μεταξύ, δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του ίδιου με τον ΕΟΔΥ και για το λόγο αυτό, ενημέρώθηκε από τον Οργανισμό, άμεσα, η αστυνομία (μέσω της Πολιτικής Προστασίας), η οποία μετέβη στο αεροδρόμιο και τον συνέλαβε λίγο πριν αναχωρήσει με την πτήση του.

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε για την πράξη του λέγοντας ότι δεν μπορούσε να διαβάσει το e-mail (δικαιολογήθηκε ότι δεν γνώριζε Αγγλικά) που του εστάλη από τον ΕΟΔΥ με το συγκεκριμένο εργαστηριακό αποτέλεσμα, αρκετές ώρες πριν αναχωρήσει η πτήση του,  και ότι, εν πάση περιπτώσει, αν το έπραττε θα κινούνταν αναλόγως.

Ο 67χρονος οδηγήθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου και θα παραμείνει για 7 ημέρες, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο, ενώ για την πράξη του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook