Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έπεσαν θύματα.

Χειροπέδες σε 14 ανθρώπους πέρασε η αστυνομία στην Ινδία μετά την αποκάλυψη μιας απίστευτης απάτης, όπου χορηγούσαν θαλασσινό νερό σε ανθρώπους αντί για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Τουλάχιστον 12 ψεύτικα εμβολιαστικά προγράμματα διεξήχθησαν στη Μουμπάι από τον Μάιο έως τον Ιούνιο. Μάλιστα, τα θύματα χρεώνονταν για να εμβολιαστούν.

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έπεσαν θύματα της απάτης που οργανώθηκε από γιατρούς και ιατρικό προσωπικό, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε την πρόσβαση στα νοσοκομεία για να δημιουργεί ψεύτικα πιστοποιητικά και για να παίρνει σύριγγες.

«Οι γιατροί χρησιμοποιούσαν αλατόνερο και το χορηγούσαν», δήλωσε ο αξιωματούχος του αστυνομικού τμήματος της Μουμπάι, Vishal Thakur. «Σε κάθε ψεύτικο εμβολιαστικό κέντρο έκαναν το ίδιο πράγμα.

Συλλάβαμε γιατρούς. Χρησιμοποιούσαν ένα νοσοκομείο που παρείχε τα ψεύτικα πιστοποιητικά, τα φιαλίδια και τις σύριγγες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, έχουν καταγραφεί 30,62 εκατομμύρια μολύνσεις και 403.281 θάνατοι λόγω κορονοϊού. Κάποιοι ειδικοί ωστόσο πιστεύουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι και ασκούν πίεση στις Αρχές να αναφέρουν όσα όντως ισχύουν.

Λιγότερο από το 5% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία από το John Hopkins University και θα χρειαστεί καιρός μέχρι τα εμβόλια να μοιραστούν σε μικρότερες πόλεις της Ινδίας.

Στην περίπτωση της απάτης στη Μουμπάι, η αστυνομία πραγματοποιεί επιπλέον έρευνα για το ιατρικό προσωπικό πίσω από αυτή και αναμένονται περισσότερες συλλήψεις.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε όταν θύματα της απάτης άρχισαν να υποψιάζονται ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους δεν ήταν έγκυρα και μετέφεραν αυτές τις ανησυχίες στις Αρχές.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook