Το θαυματουργό ροδόνερο είναι καταπραϋντικό, ενυδατικό και έχει μεθυστική μυρωδιά.

Φανταζόσουν ποτέ ότι τα τριαντάφυλλα και τα ροδοπέταλά τους, εκτός από το να ομορφαίνουν τον χώρο ή τα ρούχα μας με τα πανέμορφα patterns που δημιουργούνται με αυτά, μπορούν επίσης να κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου;

Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα face mists έχουν αγνό ροδόνερο στις συνθέσεις τους, μιας και είναι γνωστό ότι είναι καταπραϋντικό και σούπερ ενυδατικό για την επιδερμίδα, ενώ κάνει καλό και στις επιδερμίδες με ακμή. Πέραν αυτού, η μεθυστική μυρωδιά του τριαντάφυλλου μπορεί όχι μόνο να σε ηρεμήσει, αλλά και να μειώσει το άγχος, αφού έχει αποδειχθεί ότι έχει και αγχολυτικές ιδιότητες.

Εκτός από το πρόσωπο όμως, το ροδόνερο μπορεί να κάνει θαύματα και στην ξηρή επιφάνεια του τριχωτού. Αν ταλαιπωρείσαι με ξηροδερμία, πιτυρίδα και άλλες ενοχλήσεις όπως την αίσθηση τραβήγματος ή φαγούρας, τότε το rose water mist είναι για σένα. Όλα τα παραπάνω μπορούν εύκολα να προκύψουν από το (πολύ) ζεστό νερό που χρησιμοποιείς για να λούζεσαι ή τα πολύ ισχυρά σαμπουάν που δύνανται να ξηράνουν το τριχωτό, από την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας του ήλιου και του αλατιού το καλοκαίρι αλλά και το γεγονός ότι λούζεσαι υπερβολικά συχνά. Το ροδόνερο, όπως προείπαμε, είναι καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριακό, βοηθώντας στη συνολικότερη υγεία των μαλλιών σου και επαναφέροντας το σωστό pH της επιδερμίδας.

Δοκίμασε να εφοδιαστείς με ένα rose mist και να το ψεκάσεις στο τριχωτό αφού λουστείς και έχεις πάρει την περισότερη υγρασία απ᾽τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Χώρισε σε τούφες τα νωπά μαλλιά σου, ψέκασε καλά το τριχωτό και στη συνέχεια βάλε το καθιερωμένο σου λαδάκι / σέρουμ / κρέμα περιποίησης στα υπόλοιπα μήκη των μαλλιών, κάνοντας καλό μασάζ σε όλο το κεφάλι.

Φυσικά, αν το πρόβλημα επιμένει ή είναι δύσκολα διαχειρίσιμο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

missbloom.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook