Δύο από τους αθλητές του Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, στο Ταλίν, πήραν την πρόκριση για τον τελικό των αθλημάτων τους.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής σφυροβολίας Χρήστος Φραντζεσκάκης παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη βρεγμένη βαλβίδα κατάφερε έστω και αν δεν έπιασε το όριο (71.00 μέτρα) να προκριθεί στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε μία βολή στα 69.99 και δύο άκυρες. Από ελληνικής πλευράς το «παρών» θα δώσει και ο Μαρκέλο Μέμα που είχε καλύτερη βολή στα 66.41.

Η Δόση στο ύψος μπόρεσε να κλείσει θέση στον τελικό περνώντας το 1.78 με την πρώτη προσπάθεια. Είχε ακόμη μία επιτυχημένη προσπάθεια στο 1.73 και τρεις άκυρες στο 1.78. Την πρόκριση πήρε και η Δέσποινα Μαλταμπέ περνώντας με τη δεύτερη το 1.78. Εκτός έμεινε η Κωνσταντίνα – Αργυρώ Κουτσούκη που πέρασε το 1.68 με τη δεύτερη προσπάθεια. Στον τελικό προκρίθηκε και η Κύπρια Δέσποινα Χαραλάμπους με επιτυχημένη την 3η προσπάθεια στο 1.78.

Εκτός συνέχειας έμεινε στα 400μ. η Νοράγια Τζόνσον, που ήταν τελευταία στη σειρά της και 25η στη γενική κατάταξη με 56.67.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook