Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλές προκλήσεις και ανασφάλειες, 380 φωτογράφοι από 71 χώρες, παρουσίασαν έργα τους στα Χανιά. Τώρα ξεκινά η οργάνωση για το 5ο CIP Festival, για το καλοκαίρι του 2022.

Το 4ο Chania International Photo Festival έκλεισε τις πόρτες του την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021. Για άλλη μία χρονιά το Lens Culture και το GuruShots, δύο από τις μεγαλύτερες φωτογραφικές πλατφόρμες παγκοσμίως στήριξαν το Φεστιβάλ.

Η μεγάλη συμμετοχή των φωτογράφων και το επίπεδο της δουλειάς τους που σχολιάστηκε θετικά από όλους τους επισκέπτες της έκθεσης αποτέλεσαν κίνητρο για τη Blank Wall Gallery και την ομάδα του Cip Festival να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ 380 φωτογράφοι από 71 χώρες, παρουσίασαν τη δουλειά τους στα Χανιά, σε ένα από τα παλιότερα και πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης. Παρά τις δυσκολίες λόγω του Covid-19 πάνω από 80 φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατάφεραν να παραβρεθούν στο Φεστιβάλ, γεγονός που αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για τους συμμετέχοντες.

Ο καθιερωμένος Φωτογραφικός Μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε κανονικά με πολλές και αξιόλογες συμμετοχές. Η απονομή των βραβείων στους φωτογράφους που διακρίθηκαν, έγινε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου σε μία εκδήλωση σε εξωτερικό χώρο του ΚΑΜ κατά τη δύση του ηλίου, σε μία ευχάριστη βραδιά, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η βραδιά ξεκίνησε με τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που παρουσίασε τη δουλειά της ομάδας «Ζεύξις» πάνω στη Φωτογραφία Δρόμου και το Αστικό Τοπίο. Η ομάδα αποτελείται από πτυχιούχους φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας.

Στα πλαίσια αυτά, η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν τους ανθρώπους της Blank Wall Gallery στην υλοποίηση του Φεστιβάλ και όλοι μαζί δίνουμε ραντεβού για το καλοκαίρι του 2022 στα Χανιά με το 5ο Chania International Photo Festival.

Επικοινωνία:  694.7725.521  –  211.4052.138   –   [email protected]

www.cipfestival.com          

www.blankwallgallery.com         

www.keppedih-cam.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν το Flashnews.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook