Χθες είχαμε γράψει για την απόφαση της δημοτικής αρχής να κάνει μια αποσπασματική κίνηση και να απαγορεύσει πλέον την ελεγχόμενη στάθμευση στην οδό Πλουμιδάκη στο κέντρο των Χανίων και να δημιουργήσει χώρος προσωρινής στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία.

Θίξαμε χθες τον αποσπασματικό χαρακτήρα της παρέμβασης αυτής του δήμου η οποία δεν εντάσσεται σε κάποιο ευρύ σχεδιασμό για το κυκλοφοριακό, αλλά έγινε μεμονωμένα και χωρίς πρόβλεψη. Πρόβλεψη για το πού θα πάνε τα αυτοκίνητα που πάρκαραν με ελεγχόμενη στάθμευση στον συγκεκριμένο δρόμο (το δελτίο τύπου έλεγε μεταφορά στην Τζανακάκη!!!! Εκεί δηλαδή που υπάρχει ήδη ελεγχόμενη στάθμευση και όλες οι θέσεις είναι κατειλημμένες συνήθως).

Επομένως κλείνουν έναν χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να προσφέρουν εναλλακτικούς χώρους πάρκινγκ που θα δεχτούν τον όγκο των οχημάτων που πάρκαραν στην Πλουμιδάκη, δεν προσφέρουν μίνι bus εντός πόλης ώστε να αφήσει κάποιος το αυτοκίνητό του πολύ μακρύτερα (σε μεγάλη περίμετρο δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ούτε για δείγμα, δε μιλάμε μόνο για το κέντρο) και να μπορούν να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες πολίτες που δεν δύνανται να μετακινηθούν με τα πόδια (είτε λόγω υγείας, είτε λόγω ηλικίας κλπ) και βάζουν τα μεγάλα οχήματα των τουριστικών λεωφορείων να σταθμεύουν στον δρόμο αυτό έστω και προσωρινά. 

Και όλα αυτά χωρίς μελετημένο κυκλοφοριακό σχεδιασμό από τον δήμο Χανίων εννοείται.

Προχθές το βράδυ είχαν σταθμεύσει αυτοκίνητα στην Πλουμιδάκη προκαλώντας μάλιστα μποτιλιάρισμα κάποια στιγμή. Οι εικόνες αυτές δεν ήταν μεμονωμένες. Συνεχίστηκαν και σήμερα.

Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλαν από το σημερινό μποτιλιάρισμα που προκλήθηκε από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πού να τα αφήσουν τα αυτοκίνητα; Υποθέτουμε ότι για τον δήμο που δεν ενδιαφέρθηκε να βρει εναλλακτική για όλα αυτά τα αυτοκίνητα η απάντηση θα ήταν “πρόβλημά τους!”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook