Ανάλογη ενημέρωση θα γίνει και στην Τύλισο όπου και εκεί θα βρεθούν οι κινητές μονάδες εμβολιασμού

Οι εμβολιασμοί σώζουν, ήταν το μήνυμα που προσπάθησαν να περάσουν στον Κρουσώνα όπου βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπεύθυνος για θέματα covid-19 του Δήμου Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς.

Οι δύο γιατροί, συνοδευόμενοι από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κρουσώνα Πελαγία Φασουλάκη,  τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη και τον εφημέριο του Κρουσώνα πατήρ Δημήτριο Μερονιανάκη, ενημέρωσαν τους κατοίκους του Κρουσώνα για την παρουσία των Κινητών Μονάδων Εμβολιασμών στις 15 Ιουλίου προτρέποντας, όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν άφοβα.

Παράλληλα απάντησαν σε ερωτήσεις γύρω από την προστασία και την ασφάλεια που παρέχουν τα εμβόλια, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, μιας και ήδη έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα εμβόλια όπως τόνισαν, προστατεύουν και από τη μετάλλαξη «Δέλτα» του ιού που αυτή φαίνεται να κυριαρχεί στην Κρήτη.


Όσοι δημότες θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τη Γραμμή Δημότη του Δήμου Μαλεβιζίου στο τηλέφωνο 15330, είτε με τα ΚΕΠ Κρουσώνα στο 2813-401219 και Τυλίσου 2813-403704 εργάσιμες μέρες και ώρες για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Για τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν θα πρέπει να δίνονται στοιχεία και ατόμου με το οποίο θα έρθουν σε επικοινωνία οι Κινητές Μονάδες για τη διενέργεια του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν θα γίνεται με μονοδοσικό εμβόλιο.

Δικαίωμα συμμετοχής στον εμβολιασμό έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, οπουδήποτε και αν διαμένουν, αρκεί να μην έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όσοι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση θα πρέπει να τηρήσουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση.

Οι δημότες που θα κλείσουν το ραντεβού για να εμβολιαστούν είτε σε Κρουσώνα είτε σε Τύλισο θα πρέπει την ημέρα του εμβολιασμού τους να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Ανάλογη ενημέρωση θα γίνει και στην Τύλισο όπου και εκεί θα βρεθούν οι κινητές μονάδες εμβολιασμού.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook