Στα εγκαίνια του Chania Street Food Festival o Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

Τα εγκαίνια του Chania Street Food Festival πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Ιουλίου ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. 

Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο, τέλει φετος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και αποτελεί θεσμό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, συμμετείχε πλήθος κόσμου, ενώ κατά την τριήμερη διάρκεια του φεστιβάλ παρουσιάζονται 20 τοπικές εταιρείες με τα περίπτερα τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, αφού επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και συνομίλησε με επαγγελματίες και επισκέπτες, εγκαινιάζοντας την εκδήλωση τόνισε στην ομιλία του:

«Eίναι μεγάλη η ικανοποίησή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Χαίρομαι που βλέπω μια πολύ ωραία προσπάθεια να παίρνει σάρκα και οστά πάρα τις μεγάλες δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ανδρέα Γαρυφαλή και την Μαρίνα Παπαμανωλιουδάκη για την μεγάλη τους προσπάθεια. Ο ΕΟΤ στηρίζει φέτος το φεστιβάλ γιατί η κουζίνα, οι γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για τους ξένους επισκέπτες μας. Σε όλη την Ελλάδα στηρίζουμε ανάλογα events που προβάλλουν την αυθεντικότητα και την ταυτότητα μας. Όπως πριν από λίγες μέρες στο Ρέθυμνο, έτσι και απόψε από τα Χανιά, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια». 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Φραγκάκης επεσήμανε ότι «έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια. Η πορεία του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι, όμως, θα εξαρτηθεί και από τον βαθμο της δικής μας υπευθυνότητας απέναντι στην πανδημία, γι’ αυτό τηρούμε τα μέτρα προστασίας και δεν εφησυχάζουμε, ώστε να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο καλοκαίρι».

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρέας Γαρυφαλής τόνισε ποσο σημαντική είναι η εκδήλωση και μέσα από πόσες δυσκολίες έχει περάσει η φετινή  διοργάνωση. Ευχαρίστησε τον ΕΟΤ για την υποστήριξη, τις επιχειρήσεις για την εμπιστοσύνη, αλλά και τους επισκέπτες για την συμμετοχή τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook