Εκπρόσωποι της Rosa Nera έξω από τα δικαστήρια. Ειρηνική η διαμαρτυρία τους.

-Τελευταία ενημέρωση 12:14-

Εκδικάστηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Χανίων, η “αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής” του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΑΕΙ-Ν.Π.Δ.Δ.), της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ειδικό Ν.Π.Ι.Δ.) και της BELVEDERE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για την ανακατάληψη των κτιρίων στο Καστέλι της παλιάς πόλης των Χανίων.

Η αίτηση κατατέθηκε μετά την πρόσφατη επανακατάληψη των κτηρίων στον “Λόφο Καστέλι” από τη Rosa Nera.

Εκείνο που ζήτησαν οι παραπάνω ήταν η αποπομπή των καταληψιών από τον Λόφο Καστέλι ώστε η νομή του κτηρίου να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη (Πολυτεχνείο Κρήτης) και φυσικά, στον μισθωτή.

Μάλιστα, αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας η δικηγόρος της εταιρείας κ. Στέλλα Βαλάνη σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ επεσήμανε πως η Belvedere δεν θα επιδιώξει, ούτε είναι στις προθέσεις της να καταγγείλει, προς το παρόν τουλάχιστον, τη σύμβαση της με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Τόνισε μάλιστα μεταξύ άλλων ότι η “η Rosa Nera δεν έχει κανένα δικαίωμα στο συγκεκριμένο κτήριο”.

Η κ. Στέλλα Βαλάνη

Η τελική αποφαση αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνο που είχε προκαλέσει εντύπωση ήταν πως η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκε:

«ΚΑΤΑ της ομάδας προσώπων που φέρει την επωνυμία “Rosa Nera” που εδρεύει στα Χανιά στον λόφο Καστέλι όπως νόμιμα εκπροσωπείται»!

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της διαδικασίας, έξω από το Ειρηνοδικείο Χανίων, βρέθηκαν συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι της Rosa Nera που εξέφρασαν με ειρηνικό τρόπο, την αντίθεσή τους κατά αυτής της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Ωστόσο, υπήρξε αρκετά μεγάλη αστυνομική δύναμη για την αποφυγή παντός ενδεχομένου.

Επιλέχτηκε μάλιστα και ένας “καλλιτεχνικός” τρόπος διαμαρτυρίας με χορούς και τραγούδι.

Τα μέλη της Rosa Nera αποχώρησαν από το δικαστικό μέγαρο λίγο πριν τις 11 και ακολούθησε ειρηνική πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητούνται τα εξής:

Δείτε εδώ ολόκληρο το δικόγραφο

Τι ανέφερε το Δίκτυο Επικοινωνίας για τα Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της  Rosa Nera:

«Θα μπορούσε κανείς να πει πως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από από την εταιρεία – φάντασμα, το ξενοδοχείο – πολιτικό πλυντήριο και τα στελέχη της κυβέρνησης που επένδυσαν στην καταστολή του τοπικού κινήματος και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου και του αρχαιολογικού χώρου.

Όμως δεν είναι απλά άλλο ένα έξαλλο κείμενο γεμάτο ψεύδη και νοσταλγία για τις χρυσές εποχές της πολιτικής «καθαρευούσης», στο οποίο οι συντάκτες του αμφισβητούν ακόμα και κατακτημένα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Στο κείμενο της η εταιρεία κατηγορεί την Rosa Nera, για το ότι αποτελεί το «κίνημα», που «εμποδίζει» την 25ετή ξενοδοχοποίηση και ιδιωτικοποίηση του χώρου, όπως και για το ότι «αποτέλεσε δομή φιλοξενίας προσφύγων». Ως συνήθως, ο ρατσισμός πάει πακέτο με την εκμετάλλευση.

Στην συνέχεια, η εταιρεία περηφανεύεται για το ότι έβαλε συρματοπλέγματα και λαμαρίνες στο μνημείο, όπως και τις κάμερες παρακολούθησης που επέβλεπαν και … δημόσιους χώρους εκτός της Rosa, όπως το λιμάνι, η Αγίου Τίτου και η Αγίου Μάρκου.Παρ΄όλα αυτά, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας κρατούν μετριοπαθή στάση γύρω από άλλα έργα τους, όπως το πρωτοποριακό τσιμέντωμα των λεκανών υγιεινής και το άνοιγμα τεράστιων τρυπών στο μνημείο, ακόμα και στις πέτρες, για τα καλώδια των μέσων παρακολούθησης.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το όψιμο ενδιαφέρον τους για την κατάσταση του μνημείου, το οποίο μέχρι να τεκμηριωθεί ως μνημείο, ο πρώην και οι επενδυτές ήθελαν να του αλλάξουν τα φώτα. Αξίζει να θυμόμαστε, πως το κτήριο βρίσκεται στην θέση του, (κρατώντας τον χαρακτήρα του νεώτερου μνημείου), σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της εθελοντικής εργασίας ανθρώπων της Rosa Nera και του τοπικού κινήματος. Σε ανάλογο πλαίσιο και το σχόλιο για εργασίες αποκατάστασης υδραυλικών που έγιναν με εθελοντική δουλειά από την κατάληψη και κόσμο του κινήματος και αναφέρονται ως κάποια… επικοινωνία του Πολυτεχνείου με την ΔΕΥΑΧ.

Αυτά και άλλο πολλά… και θα μπορούσε κανείς να μείνει εδώ.

Εκεί όμως, που ο λόγος τους ξεπερνάει κάθε προηγούμενο τους ηθικό τέλμα, είναι όταν (άγνωστο για ποιον νοσηρό λόγο) αναφέρονται ακόμα και στο τραγικό δυστύχημα του συντρόφου Marc Tomsin στα σκαλάκια της Αγίου Τίτου… Αυτό λοιπόν το κείμενο, τα ψεύδη τους, η αναξιοπρέπεια και η αμετροέπεια τους χαρακτηρίζει πολιτικά, οριστικά και αμετάκλητα.

Έχουν τελειώσει πλέον, πολιτικά, ηθικά και καταστατικά στα Χανιά.

Δίκτυο Επικοινωνίας,των συνελεύσεων αυτοδιαχείρισης στον Λόφο Καστέλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook