Στη σύλληψη δύο ατόμων  ηλικίας 42 και 52 ετών που κατηγορούνται για ζωοκλοπή προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Ειδικότερα χθες το πρωί εντοπίστηκε από αστυνομικούς Εθνική Οδό Δαμανίων – Μελιδοχωρίου Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο έγινε σήμα για να σταματήσει προκειμένου να γίνει σχετικός έλεγχος αλλά ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των αστυνομικών αλλά  ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε στο  αριστερό μέρος του υπηρεσιακού οχήματος, προξενώντας σε αυτό μικρές υλικές ζημιές και με ελιγμούς κατάφερε να διαφύγει.

Αργότερα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε  εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν ποιμνιοστάσια που άνηκαν στους δύο συλληφθέντες . Κατά την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο του 37χρονου αναζητηθέντα, 59 αιγοπρόβατα.

Από την προανάκριση προέκυψε οτι το Ι.Χ φορτηγό είχε κλαπεί πρόσφατα από την πόλη του Ηρακλείου και ανήκει σε  τεχνική εταιρία, ενώ τα πρόβατα τα οποία βρέθηκαν σε ποιμνιοστάσιο  37χρονου που αναζητείται , προέκυψε ότι ανήκουν σε δυο άτομα  ηλικίας 30 και 37 ετών και σε μια 35χρονη , τα οποία και τους αποδόθηκαν με μεσεγγύηση.

Από καταμετρήσεις που έγιναν στα ποιμνιοστάσια των συλληφθέντων – με τη συνδρομή των Αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου & Μεσσαράς – προέκυψε για τον 42χρονο  ότι, δεν είχε αναρτήσει την πινακίδα με τα στοιχεία του στο ποιμνιοστάσιό του ενώ στην κτηνοτροφική του δήλωση είχε δηλώσει συνολικά 390 αιγοπρόβατα και κατά τον έλεγχο ανευρέθηκαν συνολικά 152 αιγοπρόβατα, δηλαδή, 238 λιγότερα από τα δηλωθέντα.

Για τον 52χρονο συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι, δεν είχε τοποθετήσει πινακίδα με τα στοιχεία του στο ποιμνιοστάσιό του και ενώ είχε συνολικά δηλώσει 736 αιγοπρόβατα, ανευρέθηκαν και καταμετρήθηκαν 373 αιγοπρόβατα, δηλαδή,  363 λιγότερα από τα δηλωθέντα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook