Την δυνατότητα να ταξιδέψουν με το ταχύτερο, και πολυτελέστερο πλοίο της Ελληνικής ακτοπλοΐας έχουν αυτό το καλοκαίρι οι Χανιώτες, και ευρύτερα οι κάτοικοι της Δυτικής Κρήτης από Σούδα προς Μήλο.

Οι Μινωικές Γραμμές,φέτος συνδέουν τα Χανιά με την πανέμορφη Μήλο σε μόλις τρεις ώρες και σαράντα λεπτά δίνοντας στον επιβάτη όλες τις ανέσεις ενός κρουαζιερόπλοιου.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι από Σούδα η ταχύτητα που ανέπτυξε το πλοίο ήταν πάνω από 27 κόμβους την ώρα, και παρά το συνηθισμένο αέρα του Αιγαίου,το πλοίο συμπεριφέρθηκε σαν σε συνθήκες άπνοιας.
 
Το πλοίο που είναι αφιερωμένο στην πόλη των Χανίων, και την αρχαία Κυδώνια καθώς ο ιδρυτής της υπήρξε ο Κύδων, είναι ένα απόλυτα οικολογικό Cruise Ferry, αξίας 75 εκατομμυρίων είναι ένα κόσμημα για την Ελληνική ακτοπλοΐα.

Ήταν άλλωστε οι Μινωικές που ως συνήθως πρωτοπόρες, τοποθέτησαν σύστημα καθαρισμού αέρα στα πλοία τους  (scrubbers).

Οι Μινωικές Γραμμές έχοντας ξεκινήσει την επιχειρησιακή τους δράση στην γραμμή Χανιά Πειραιά Χανιά από το 2018 παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε εξαιρετικές τιμές εισιτηρίων τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα οχήματα και με αυτόν τον τρόπο συμβάλουν στην Τουριστική ανάπτυξη όλης της Δυτικής Κρήτης για όλους όσοι θέλουν να επισκεφθούν τα Χανιά από το Λεκανοπέδιο της Αττικής και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση που αν και βρήκε αντίπαλο την πανδημία, έχει όλο το χρόνο μπροστά να καρποφορήσει προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της.

Άλλωστε οι “γέφυρες” για τον τουρισμό ανέκαθεν χτίζονται με υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσίας και προσιτές τιμές ( Value for money ). 

Η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών και ο Δνων Σύμβουλος κύριος Αντώνης Μανιαδάκης άλλωστε έχει αποδείξει στην μακρόχρονη παρουσία του στο τιμόνι της εταιρείας ότι είναι θιασώτης αυτής της ιδέας και συνάμα πρωτοπόρος,σε οτιδήποτε σχετίζεται με την ασφάλεια του επιβάτη, την άνεση, τις ταξιδιωτικές επιλογές του, την τιμολογιακή πολιτική και φυσικά την παρεχόμενη υψηλή ποιότητα και την καινοτομία.

Οι Χανιώτες φαίνεται πως αγκαλιάζουν και αυτό το εγχείρημα μιας και είναι ενδεικτικό ότι το πλοίο στα δρομολόγια που πραγματοποιήσαμε έλαβε σημαντικό αριθμό οχημάτων και επιβατών για όλα τα λιμάνια, και από Σούδα για Μήλο και Πειραιά αλλά και αντίστροφα από Πειραιά για Μήλο και Σούδα.

Το flashnews.gr μίλησε με κάποιους συνταξιδιώτες από το επιβατικό κοινό και κατέγραψε τις εντυπώσεις για το πλοίο και την γραμμή
Οι απόψεις τους ουσιαστικές και ξεκάθαρες και συνοψίζονται  στις παραπάνω καταγραφές μας.

Η εταιρεία σύμφωνα με την κυρία Κατερίνα  Αποστολίδη από το τμήμα πωλήσεων των Μινωικών Γραμμών που συνόδευσε την δημοσιογραφική αποστολή,μαζί με συναδέλφους της από άλλα τμήματα,δήλωσε πως έχει κατατεθεί ήδη αίτημα για μια ακόμα προσέγγιση στην Μήλο την Τρίτη ώστε να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η μετάβαση για αυτό το δρομολόγιο.

Επιχειρηματίες της Μήλου άλλωστε επισημαίνουν την σπουδαιότητα του εγχειρήματος των Μινωικών Γραμμών, και καλούν τους Κρητικούς και ειδικά τους Χανιώτες να τους επισκεφθούν για να περάσουν όμορφες διακοπές.

Θα πρέπει τέλος να αναφερθούμε στο εξαιρετικά φιλόξενο πλήρωμα του Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ του οποίου η φιλοξενία η ζεστασιά και η καλή πρόθεση για την εξυπηρέτηση των επιβατών είναι μοναδική και παροιμιώδης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι επιβάτες που ταξίδεψαν όλο αυτό το διάστημα με το πλοίο είχαν μόνο καλές κουβέντες να πουν.
Πλοίαρχος του πλοίου είναι ο Μανώλης Γιακουμάκης ο οποίος βρίσκεται από την αρχή του Κύδων Παλλάς στην γραμμή, με εξαιρετικούς αξιωματικούς  συνεργάτες στην γέφυρα του πλοίου.
 
Στο λογιστήριο επικεφαλής είναι ο Ανδρέας Αντωνιουδάκης και η ομάδα του.

Ενώ προϊστάμενος αρχιθαλαμηπόλος είναι ο Γιώργος Αυγουστάκης με επίσης πολύ καλό και ευγενικό επιτελείο επίκουρων και καμαρώτων.

Στο γκαράζ του πλοίου η  φόρτωση και αποβίβαση γίνεται υποδειγματικά ακόμα και στην Μήλο όπου το πλοίο παραμένει ελάχιστα λεπτά.

Εκτός από τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε μπορείτε να παρακολουθήσετε και μια εικονική περιήγηση με την επίσκεψη σας στον παρακάτω σύνδεσμο. 

https://www.minoan.gr/360kydon/Kydon%20360.html?fbclid=IwAR1himFwp0FEarkLHrcXWx4nr7ysjpl7MhhVj7nRiDzWr-bLRQZ-rmjeLm0

Πληροφορίες για τα δρομολόγια και εισιτήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://minoan.gr/ στα πρακτορεία της εταιρείας αλλά και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Αποστολή: Κώστας  Συλιγάρδος
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook