Η Περιφέρεια Κρήτης, θεσμικοί εκπρόσωποι, αυτοδιοίκηση, φορείς, συγγενείς θυμάτων, πολίτες, τίμησαν σε κλίμα συγκίνησης την μνήμη των ηρώων - πεσόντων στο Κεφαλοβρύσι του Δήμου Βιάννου, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Πεσόντων.

Ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο, και ακολούθησαν τα εγκαίνια και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο από τους εκπροσώπους των αρχών και φορέων. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κώστα Κοντάκη, τον Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη, του Βουλευτές Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη, και τον Πρόεδρο Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Αριστομένη Συγγελάκη στο χώρο του μνημείου.

Χαιρετισμούς αλλά και ομιλίες για το ιστορικό γεγονός τιμής και μνήμης στους ήρωες της Αντίστασης απεύθυναν,  ο Πρόεδρος του Περιφερειακούς Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώμα-τος Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης, και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφα-λοβρυσίου Κώστας Κοντάκης.

Οργανωτής της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Πρόε-δρος του Κώστας Κοντάκης ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης στην υλοποίηση του έργου του μνημείου.

Εκ μέρους του Περιφερειάχη Κρήτης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε: «Τιμούμε σήμερα, ως Περιφέρεια Κρήτης τον Κρητικό λαό, τη γενιά της αντίστασης, τους ήρωες των χωριών της Κρήτης της Βιάννου εδώ στο Κεφαλοβρύσι, που πολέμησαν και αντιστάθηκαν, που μαρτύρησαν στα βασανιστήρια των δυνάμεων κατοχής.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση   έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, όχι μόνο ως τιμή, αλλά και ως μνήμη και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη μας για την υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Τιμούμε αυτούς που υπηρέτησαν πανανθρώπινες αξίες καθιστώντας «κτήμα ες αεί» την Εθνική Αντίσταση. Αξίζουν δημόσιο έπαινο και συγχαρητήρια όλοι οι  διοργανωτές εκδήλωσης, για την πρωτοβουλία τους, γνωρίζοντας πως επιτελούν ένα έργο σημαντικό κυρίως για τις νέες γενιές που έρχονται, στις οποίες οφείλουμε να παραδώσουμε άσβεστη την μνήμη την θυσία των προγόνων μας για την Ελευθερία». 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook