«Όλα είναι ρευστά», επισημαίνουν χρηματιστές, σχολιάζοντας τη χθεσινή εικόνα που κατέγραψε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, κλείνοντας κάτω και από τις 720 μονάδες, σημειώνοντας το χαμηλότερο κλείσιμο για τη φετινή χρονιά.

 Με την κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να αποσπά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενδέχεται να παρουσιάσει ανοδική εκκίνηση στη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές στο πρωινό τους report.

Ωστόσο, προειδοποιούν, τίποτα δεν είναι δεδομένο, αφού την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα», οι οποίες συνεχίζονται στη Φρανκφούρτη, τη στιγμή που ο επικεφαλής του IIF βρίσκεται στην Αθήνα και πραγματοποιεί επαφές με πολιτικούς αρχηγούς και στελέχη του Οικονομικού ελληνικού επιτελείου, προβλέπεται ότι θα προκαλέσουν νευρικότητα και έντονες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, εκτιμάται ότι θα είναι ο ισχνός όγκος συναλλαγών, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας την κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι στην Ιταλία.

Πάραυτα, ενδιαφέρον ενδέχεται να συσσωρευτεί για τις μετοχές των εισηγμένων που ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα οικονομικά μεγέθη του τρίτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, όπως του Μυτιληναίου.

Χρηματιστές, πάντως, τονίζουν πως για ακόμα μία φορά η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα παρουσιάσει την ίδια εικόνα, αφού οι αγορές δεν δείχνουν να ηρεμούν ούτε με τους τεχνοκράτες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με πτώση της τάξεως του 2,41% στις 717 μονάδες και με τον τζίρο διαμορφούμενο μόλις στα 34 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Marfin

Η παροχή ψήφου εμπιστοσύσης στην κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας του κ. Λουκά Παπαδήμου ίσως και να συμβάλει στην αλλαγή τάσης του γενικού δείκτη του Χ.Α.. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα που
γνωστοποιήθηκαν την Τετάρτη.

Euroxx

Για σήμερα αναμένεται ο Γενικός δείκτης να ανοίξει με θετικό πρόσημο, ύστερα από την ψήφο εμπιστοσύνης, χθες, στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook