Παραπληροφόρηση στην υπόθεση του λιποθυμικού επεισόδιου της 20χρονης. Συνδυάστηκε με το εμβόλιο Pfizer. To Flashnews.gr σας έδωσε την πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Ως πρώτο θέμα των Hellenic Hoaxes αναδεικνύεται η υπόθεση της 20χρονης κοπέλας από τα Χανιά που είχε λιποθυμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στη μονάδα στεφανιαίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η συγκεκριμένη είδηση αναδείχτηκε και συνδυάστηκε από κάποια ΜΜΕ ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είχε άμεση σχέση με το εμβόλιο Pfizer στο οποίο είχε υποβληθεί η συγκεκριμένη κοπέλα. Μάλιστα, βασική πηγή για τις πληροφορίες υπήρξε μία ανάρτηση στο Facebook από ένα δημοσιογράφο, που συγκέντρωσε μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες κοινοποιήσεις:

Όπως αναφέρουν ωστόσο τα Hellenic Hoaxes: “Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ισχυρισμός ότι 18χρονο κορίτσι νοσηλευόταν τον Ιούλιο του 2021 σε ΜΕΘ νοσοκομείου των Χανίων εξαιτίας εμβολίου για την COVID-19, σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Μάλιστα, τα Hellenic Hoaxes επικαλούνται και το έγκυρο ρεπορτάζ και δημοσίευμα του Flashnews.gr που από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι ουδεμία σχέση δεν υπάρχει με το εμβόλιο, το λιποθυμικό επεισόδιο της κοπέλας.

Το Flashnews.gr εξάλλου γνώριζε από την πρώτη στιγμή τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου περιστατικού και μάλιστα δεν είχε κανένα λόγο να δημοσιεύσει κάτι. Ωστόσο, επειδή εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο κάποια δημοσιεύματα επί της υπόθεσης αυτής, προέβη στο παραπάνω δημοσίευαμ για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα των Hellenic Hoaxes με το ρεπορτάζ που έκαναν αλλά και την αναφορά στο Flashnews.gr.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook