Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Camp προπόνησης που διοργάνωσε η ΠΑΕ Χανιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τη ΜΟΒΙΑΚ.

Για τρεις ημέρες (13 – 15 Ιουλίου) το γήπεδο Περιβολίων γέμισε από περισσότερα από 180 παιδιά τα οποία συνδύασαν διασκέδαση με εκμάθηση, υπό τις οδηγίες των προπονητών των συνεργαζόμενων ακαδημιών του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ και υπό την καθοδήγηση του τεχνικού συμβούλου Γιώργου Αμανατίδη και του τεχνικού διευθυντή Βασίλη Παπαδάκη.

Το καμπ παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αντώνης Ροκάκης και μέλη του Δ.Σ., καθώς και ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος, μαζί με τον συνεργάτη του Βαγγέλη Χοσάδα.

Το 1ο Camp προπόνησης του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από παιδιά γεννημένα τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010.

Το τριήμερο 13-15 Ιουλίου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο των Χανίων, στο γήπεδο Περιβολίων, με περισσότερα από 180 παιδιά να δίνουν το «παρών» και να συνδυάζουν τη διασκέδαση με την εκμάθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα παιδιά των συνεργαζόμενων Ακαδημιών του Δικτύου της ΠΑΕ το «παρών» έδωσαν και αρκετά παιδιά από άλλες Ακαδημίες του νομού Χανίων.

Με την άκρως επιτυχημένη και υψηλού επιπέδου διοργάνωση του Camp ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δικτύου Ακαδημιών, σε μία δύσκολη χρονιά, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

Το «Πάθος για το αύριο» που υπάρχει στην ΠΑΕ Χανιά φάνηκε έμπρακτα και από την παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, Αντώνη Ροκάκη, όπως και των μελών του Δ.Σ. στα Περιβόλια, καθώς και του προπονητή Νίκου Παπαδόπουλου, που παρακολούθησε από την πρώτη μέρα τις δράσεις του Camp.

Το μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ Χανιά ήταν το εξής: «Με “Πάθος για το Αύριο” συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πράξη και με σχέδιο στο Μέλλον του Χανιώτικου Αθλητισμού & της Οικογένειας.

Το γήπεδο των Περιβολίων γέμισε με 180 παιδιά, τα οποία μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, δίνοντάς μας ελπίδα και αξία για δυναμική συνέχεια της προσπάθειας υποδομής της ομάδας των Χανιωτών.

Στο 1ο Camp προπόνησης του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά μετέχουν μικροί ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2007-2008-2009-2010.

Ευχαριστώ τον Γιώργο Αμανατίδη, τεχνικό σύμβουλο του Δικτύου Ακαδημιών μας και τον Βασίλη Παπαδάκη, όπως και όλους τους παρόντες προπονητές – γυμναστές της Α’ ομάδας με μπροστάρη τον ακούραστο Νίκο Παπαδόπουλο.

Η Περιφέρεια Κρήτης και η εταιρία ΜΟΒΙΑΚ έμπρακτα δίπλα στην ομάδα και τα παιδιά της».

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ CAMP

Τις δύο πρώτες μέρες τα παιδιά ανά ηλικία, χωρισμένα σε υποομάδες προπονήθηκαν σε σταθμούς, εκτελώντας κυκλικά ασκήσεις με όλα τα τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά του αθλήματος. Την τρίτη μέρα έγιναν παιχνίδια μικρών και μεγαλύτερων σχέσεων, σε μορφή τουρνουά χωρίς βαθμολογίες.

Υπό την καθοδήγηση των Γιώργου Αμανατίδη (τεχνικός σύμβουλος Δικτύου) και Βασίλη Παπαδάκη (τεχνικός διευθυντής Δικτύου), οι 18 προπονητές των συνεργαζομένων Ακαδημιών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και συμμετείχαν εθελοντικά, βασιζόμενοι στη φιλοσοφία του Δικτύου, έδωσαν έμφαση στην ενθάρρυνση, τη διασκέδαση και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Ο βασικός στόχος του Δικτύου είναι η δημιουργία σωστών αθλητών και ανθρώπων με αξίες και ιδανικά και φυσικά η αξιοποίηση με σωστά βήματα των ταλέντων του νομού μας, τα επόμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικό του Camp η μεγάλη συμμετοχή κοριτσιών, καθώς όπως είναι γνωστό ο Ερασιτέχνης ΑΟΧ και ο Χάλης, έχουν ομάδες και αναπτυσσόμενες Aκαδημίες με κορίτσια.

Γενικότερα το κλίμα στα Περβόλια ήταν πανηγυρικό, με παιδιά και γονείς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία του Camp, προτείνοντας την καθιέρωση του σε ετήσια βάση.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στην τελετή λήξης που ακολούθησε πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις, που προέκυψαν από την εκτέλεση των ασκήσεων και τις προτάσεις των προπονητών.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις που έγιναν είναι οι εξής:

Σουτ: Κ15 Κώστας Μπαλλίου και Κ12 Παυλουδάκης Στράτος
Μονομαχίες 1vs1: Κ15 Κουράκης Θοδωρής και Κ12 Γκάρτζκε Φίλιπ
Οδήγημα: Κ15 Τσικουδάκη Ελένη και Κ12 Παρδαλάκης Μπάμπης
Τερματοφύλακες: Κ15 Γιούργκεν Λέσι και Κ12 Αρζίλ Γαττάς

Βραβεύτηκαν ακόμα η Χρυσή Κολομπάκη, ως παράδειγμα προς μίμηση και ο Μανούσος Καντουνατάκης με τον έπαινο «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Βράβευση υπήρχε και για την εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ και τον ιδιοκτήτη της Μανώλη Σβουράκη, που ήταν ο χορηγός ιματισμού, δείχνοντας ακόμα μια φορά την ευαισθησία του για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.

*Το Δίκτυο Ακαδημιών και η ΠΑΕ Χανιά ευχαριστούν θερμά τον υπεύθυνο του γηπέδου Περιβολίων Νίκο Κατσιγιαννάκη, για τη σημαντική βοήθειά του στην πραγματοποίηση του καμπ.

Κεντρική φωτογραφία: Παπαδεράκης Αντώνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook