Πετάμε τα ρούχα μας και βουτάμε σε γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά, σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες γυμνιστών της Ελλάδας.

Αυτή η αίσθηση της ελευθερίας που αισθάνεσαι, όταν βουτάς γυμνός στη θάλασσα το καλοκαίρι, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Το κορμί που ενώνεται με το νερό, την αμμουδιά, τη φύση και το μυαλό που χαλαρώνει και αφήνει πίσω του όλες τις έννοιες που το ταλαιπώρησαν μέσα στο χειμώνα είναι αξίες ανεκτίμητες.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που διστάζουν να κάνουν γυμνισμό, επειδή για κάποιο λόγο ντρέπονται ή θεωρούν πως δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους. Μια βουτιά χωρίς μαγιό, όμως, είναι ικανή να τους πείσει για το αντίθετο. Ειδικά, αν ρίξουν μια ματιά και σε μερικές από τις φανταστικές παραλίες που διαθέτει η Ελλάδα, στις οποίες τα ρούχα είναι περιττά.

Στην Κρήτη τέτοιου είδους παραλίες είναι αρκετές. Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η Κρήτη έχει πάμπολλες επιλογές για εκείνους που επιθυμούν με τέτοια εναλλακτική…

Μια τέτοια παραλία για παράδειγμα είναι στη Σούγια στα Χανιά… 

Σχετικό πάντως δημοσίευμα του oneman.gr ξεχώρισε δύο παραλίες στην Κρήτη:

Άη Γιάννης, Γαύδος

Στη Γαύδο όλα είναι πιο χαλαρά. Ουσιαστικά μπορείς να κάνεις γυμνισμό σε οποιαδήποτε παραλία, όμως, η πιο φημισμένη είναι αυτή του Άη Γιάννη, η οποία βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού. Η παραλία έχει λεπτή ξανθή άμμο με αμμόλοφους και κέδρους και δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη παρέμβαση, παρά το γεγονός πως κάθε καλοκαίρι καταφθάνει εκεί πλήθος κατασκηνωτών. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται πάνω από την παραλία και μπορείς να φτάσει εκεί από ένα μονοπάτι.

Κόκκινη Άμμος

Η φήμη της Κόκκινης Άμμου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Κρήτης και της Ελλάδας, καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο. Αν και κρυμμένη από την κοινή θέα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα κοσμοπολίτικα Μάταλα. Ο δρόμος για να φτάσει εκεί είναι μακρύς και δύσκολος, έχει κούραση, αλλά στη θέα της συγκεκριμένης παραλίας, τα ξεχνάς όλα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και το τοπίο μαγευτικό. Για να έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία από την Κόκκινη Άμμο, όμως, πρέπει να μείνεις μέχρι να δύσει ο ήλιος. Τότε που η παλέτα της φύσης απογειώνεται και οι φωτογραφίες που θα βγάλεις δεν θα χρειάζονται κανένα απολύτως φίλτρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook