Θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης της χρηματοδότησης Σταθμού Κλιματικής Αλλαγής σε κάποιο προσεχές χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, με τον κ. Γιάννη Γήτα, Καθηγητή Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ και Προέδρου Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών και την κ. Πολύμνια Σκλαβάκη, Δ/ντρια Δασών Χανίων.     

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γήτας αναφέρθηκε στη μεγάλη χρησιμότητα ίδρυσης Σταθμού Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή των Λευκών Ορέων για την παρακολούθηση της ποιότητας του δασικού περιβάλλοντος και ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης / Περιφερειακής Ενότητας για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Ο κ. Καλογερής, έχοντας και την αρμοδιότητα της εποπτείας του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενημέρωσε ότι θα προτείνει την ίδρυση τέτοιου Σταθμού στα πλαίσια της διαβούλευσης του «Ενιαίου Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή» (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ παράλληλα θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης της χρηματοδότησης Σταθμού Κλιματικής Αλλαγής σε κάποιο προσεχές χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook