Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος υπό του κ. Κωνσταντίνου Μυγδάλη, Συμβούλου της ΔΣΟ.

Ο κ. Χαρακόπουλος τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην Κρήτη (Χανιά) στα πλαίσια πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς αυτού θεσμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 22-25 Ιουλίου στα Χανιά, με κεντρικό θέμα:

«Το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου μετά την πανδημία», με την συμμετοχή περισσότερων από 100 Ορθόδοξων βουλευτών απ΄ όλο τον κόσμο.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, τον Γενικό Γραμματέα και τον Σύμβουλο της ΔΣΟ, σημειώνοντας πως: «Η Ι.Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου είχε την μεγάλη ευλογία, τιμή και χαρά να φιλοξενήσει, στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καρπός προσευχής, αγωνιάς και πολυετούς προετοιμασίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου· κορυφαίο ιστορικό και εκκλησιαστικό γεγονός των τελευταίων αιώνων. Χαιρόμεθα που η ΔΣΟ επέλεξε την Κρήτη δια τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα εάν η συνάντησης αυτή πραγματοποιείτο στους πάντοτε φιλόξενους και ευρύχωρους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όμως οι συνθήκες της περιόδου δυστυχώς, δεν το επιτρέπουν. Ευχόμεθα σύντομα να ξεπεραστεί η παγκόσμια αυτή δοκιμασίας της λοιμικής νόσου και η ανθρωπότητα να επανέλθει στους ρυθμούς της, ξαναβρίσκοντας την ομορφιά της ζωής χωρίς την σπάθη του φόβου και της αβεβαιότητας», κατέληξε.

Ακολούθως ο κ. Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο και εξέφρασε την χαρά του δια την επικοινωνία αυτή σημειώνοντας πως η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ «… Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός όπου θα συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, από Χώρες που έχουν Ορθόδοξη μαρτυρία, με την συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, σημείωσε, Πρωθυπουργός της Χώρας, ο εξοχ. Πρωθυπουργός της Πατρίδας μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχθηκε την ηγεσία της ΔΣΟ. Ευελπιστούμε, σύντομα να μπορέσουμε και στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, χώρο γνωστό και αγαπητό, να οργανώσουμε δράσεις της ΔΣΟ», κατέληξε. Στην συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Δντής της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καθώς συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας της ΔΣΟ με την ΟΑΚ. Ο κ. Χαρακόπουλος προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, με την ιδιότητα του Προέδρου Δ.Σ. της ΟΑΚ, στην επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook