Στη Σύρο αποστολή από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Τον Δήμο της Σύρου επισκέφθηκε η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, και μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο αδελφοποιημένων Δήμων, Χανιών και Σύρου, και της συνεργασίας που προκύπτει για τις Δημοτικές τους Βιβλιοθήκες.

Η αποστολή από τα Χανιά είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στα αξιοθέατα του νησιού, παρουσία του Δημάρχου, Νικόλαου Λειβαδάρα, της Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας, Ειρήνης Δράκου, και της Βιβλιοθηκονόμου, Χαρούλας Σκαβάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναποφασίστηκε η συνεργασία των δύο Βιβλιοθηκών σε πολιτιστικό επίπεδο και σε άλλους τομείς, με σκοπό την υπογραφή “Συμφώνου Συνεργασίας”, που θα ενισχύσει τον διάλογο ανάμεσα στους ανθρώπους και στο περιεχόμενο της γνώσης, που αποθησαυρίζεται στις βιβλιοθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις επιχειρείται να γίνει γνωστή στο κοινό των δύο Βιβλιοθηκών, η ιστορική τους ταυτότητα αλλά και η σύγχρονη δράση τους.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή συμβολικών δώρων και εκδόσεων των δύο Δήμων, με τον Δήμαρχο της Σύρου να προσφέρει στην κα. Χουδαλάκη αντίγραφο του απολυτηρίου του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Δημόσιο Γυμνάσιο Αρρένων Σύρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook