Τι κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων η Λαϊκή Συσπείρωση – Δεν πήρε απάντηση από τον δήμαρχο

Το θέμα ανέδειξε για μια ακομα φορά ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μπάμπης Λουτσέτης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση από τον δήμαρχο Χανίων. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Λουτσέτης που είχε θίξει το ζήτημα και στο παρελθόν, στις 18 Μαϊου εκδόθηκε προέγκριση της οικοδομικής άδειας για το 5αστερο ξενοδοχείο που σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή της Παρηγοριάς για το οποίο ξενοδοχείο είχε γίνει συζήτηση στο Δ.Σ. με θέμα τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είχε κατατεθεί. Όπως είπε, η επένδυση του ξενοδοχείου αυτού γίνεται σε έναν χώρο όπου το Γ.Π.Σ. προέβλεπε να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής. Παρόλα αυτά με απόφασή του, το Δ.Σ. ψήφισε κατά πλειοψηφία τη μελέτη αυτή βάζοντας μάλιστα τον όρο να συνταχθεί συμβολαιογραφική πράξη με την αντίστοιχη διαδρομής του ποδηλατόδρομου στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο κ. Λουτσέτης, εκδόθηκε απόφαση περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Κρήτης, στην οποία αναφέρεται ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ξενοδοχειακή μονάδα να εμποδίζει τον ποδηλατόδρομο και την πρόσβαση των πολιτών σε αυτόν, που βρίσκεται έξω από την ιδιοκτησία της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα μπροστά από τη βόρεια πλευρά της. Όμως, έξω από την ιδιοκτησία της μονάδας βρίσκεται ο αιγιαλός! Ο ποδηλατόδρομος δεν προοριζόταν να γίνει στον αιγιαλό, προοριζόταν να γίνει από τη μέσα πλευρά της ιδιοκτησίας της ξενοδοχειακής μονάδας.

“Συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης δεν υπήρξε για τον ποδηλατόδρομο, το τοπογραφικό της έγκρισης δόμησης που έχει πάρει προέγκριση δεν προβλέπει ποδηλατόδρομο, παρόλα αυτά το Δ.Σ. έχει πάρει μια απόφαση που είναι έκθετη. Εμείς το είχαμε επισημάνει τότε ότι δε θα τηρηθούν αυτοί οι όροι.” τόνισε ο κ. Λουτσέτης ο οποίος ρώτησε τον δήμαρχο Χανίων αν γνωρίζει την εξέλιξη αυτή και τι έχει κάνει από τη στιγμή που με τον ποδηλατόδρομο που βάσει της αδειοδότησης αυτός θα γίνει στον αιγιαλό (!) και τι θα κάνει με το γεγονός ότι η είσοδος και έξοδος της μονάδας βρίσκεται σε δρόμο που δίπλα έχει δημοτικό σχολείο.

Να σημειωθεί ότι απάντηση στον κ. Λουτσέτη, δε δόθηκε από τον δήμαρχο Χανίων ο οποίος καλείται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να δώσει γραπτή απάντηση για το θέμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook