Μετά τη διακοπή των εργασιών στο Austin λόγω εσωτερικών διαφορών, ο Bernie Ecclestone τόνισε πως αν δεν βρουν λύση άμεσα θα βρεθούν εκτός πρωταθλήματος για το 2012. «Από τη δική μας πλευρά έχουμε κάνει τα πάντα για να γίνει αυτός ο αγώνας πραγματικότητα. Ναι είναι 100% σίγουρο», δήλωσε ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων στο Press Association, όταν τον ρώτησαν αν έχει φόβο το Grand Prix των Η.Π.Α να μείνει εκτός πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν.

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας πως το συμβόλαιο που είχε με τον Tavo Hellmud (Γενικό Διευθυντή της Full Throttle Productions) ακυρώθηκε και πως έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους Circuit of the Americas, αλλά έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με την εγγυητική επιστολή. Σύμφωνα με τον Βρετανό ακόμα περιμένει τα χρήματα τους. Έχουν τρεις εβδομάδες προθεσμία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, διαφορετικά δεν θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα του 2012.

«Είχαμε μια συμφωνία με την Full Throttle Productions. Τα πάντα ήταν υπογεγραμμένα και σφραγισμένα, αναβάλαμε τις ημερομηνίες και τη σχετική αλληλογραφία, αλλά τίποτα δεν συνέβη. Τότε οι άλλοι (σ.σ. COTA) εμφανίστηκαν στο προσκήνιο λέγοντας ότι ήθελαν να κάνουν πράγματα, αλλά είχαν προβλήματα με τον Tavo. Είπαν ότι είχαν την πίστα και πως ήθελαν μια συμφωνία μαζί μου. Τους είπα ότι θα έπρεπε να βρουν λύση με το συμβόλαιο του Tavo κάτι το οποίο είπαν ότι θα κάνουν. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον διότι έχουμε ακυρώσει το συμβόλαιο με τον Tavo, καθώς παρενέβη του όρους. Περιμέναμε 6 μήνες να επανορθώσει και γνωρίζει ακριβώς γιατί το ακυρώσαμε. Αυτός νιώθει ευχαριστημένος, αλλά οι άλλοι δεν έχουν συμβόλαιο. Αυτό που τους έχουμε ζητήσει είναι να μας δώσουν μια εγγυητική επιστολή. Θέλουμε ασφάλεια για τα χρήματά που πρόκειται να μας δώσουν. Αυτό θα γίνει μέσω εγγυητικής επιστολής που κανονικά εκδίδεται από τράπεζα. Αν δεν έχουν τα χρήματα είναι δύσκολο να πάρουν εγγυητική επιστολή οπότε δεν κάνουμε συμβόλαιο», δήλωσε Βρετανός.

Στις 7 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί θα συνεδριάσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού.

(formulaena)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook