Συμμετέχει Super Puma και 4 παραπλέοντα σκάφη

Πρώτη ενημέρωση 19.02 / Τελευταία ενημέρωση 20.55

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ευρεία επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών που κινδυνεύουν στη θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. νοτιοανατολικά της Κρήτης. 

Η επιχείρηση βρίσκεται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ το οποίο ενημερώθηκε για ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με επιβαίνοντες μετανάστες.

Μετά τον εντοπισμό του από παραπλέον πλοίο, το οποίο είχε προσεγγίσει το ιστιοφόρο προς συνδρομή, ο πλοίαρχος αυτού ανέφερε ότι το σκάφος με τους μετανάστες άρχισε να βυθίζεται και ξεκίνησε την επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων του από τη θάλασσα. 

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και πέντε παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο σπεύδουν ένα Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 36 μετανάστες. Κατά δήλωσή τους χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 45 άτομα.

Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λαμβάνει χώρα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook