Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.), φιλοξενεί και συνδιοργανώνει με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πρόγραμμα Habitat του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το Παγκόσμιο Δίκτυο Πανδημίας το συνέδριο – workshop Update my City: Public Spaces, Smart Technologies and Urban Health από τις 26 Ιουλίου έως και τις 28 Ιουλίου στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Τελετή έναρξης τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, στις 09:00 στο Κ.Α.Μ. – Μεγάλο Αρσενάλι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με εγγραφή σε αυτή την πλατφόρμα

Η προβολή του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και με live streaming στον σύνδεσμο του καναλιού  της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. στοYouTube: εδώ. 

Το συνέδριο & εργαστήριο UpdateMyCity στοχεύει στην παραγωγή ιδεών σχετικά με την πρακτική εφαρμογή τοπικών στρατηγικών έξυπνης πόλης για την επίλυση των προκλήσεων πολεοδομικού σχεδιασμού στην πανδημική πόλη. Συγκεκριμένα αφορά́ τον ανασχεδιασμό του δημόσιου χώρου με τη χρήση νέων τεχνολογιών και στόχο την επίτευξη αστικής υγείας. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν στρατηγικές για την καλύτερη χρήση του δημόσιου χώρου των Χανίων, η ανάπτυξη νέων, καινοτόμων σεναρίων για το μέλλον του, επανεκτιμώντας την δυνατότητα επανάχρησης του και ευέλικτης διαχείρισης του.

Με τη βοήθεια ψηφιακών ψηφισμάτων, ομαδικής εργασίας, διαλέξεων και ανατροφοδότησης και συμβουλευτικής, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα διδαχθούν πρώτον τη μεθοδολογία αξιολόγησης του δημόσιου χώρου όπως αναπτύχθηκε και δίνεται δωρεάν για το συνέδριο από τον ΟΗΕ, UN HABITAT, πως να χρησιμοποιούν τεχνολογίες open access για να αναπτύξουν τη δική τους στρατηγική έξυπνης πόλης, πως χτίζεται ο συμμετοχικός σχεδιασμός και πως ενισχύεται η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ υπεύθυνων φορέων και πολιτών και συμμετοχής τους στη διακυβέρνηση των δημόσιων χώρων.

Τα αποτελέσματα που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου περιλαμβάνουν ένα χάρτη καινοτομίας για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των δημόσιων χώρων, επίλυση θεμάτων προσβασιμότητας κα.

Την επιστημονική επιμέλεια του συνεδρίου έχει αναλάβει η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης κα Βασιλική Γεροπάντα, μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του προγράμματος HABITAT του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Gianluca Crispi, και την Επιστημονική Συντονίστρια του Παγκόσμιου Δικτύου Πανδημίας Cristiana Lauri.

Ομιλητές της δράσης είναι: η Βασιλική Γεροπάντα (Πολυτεχνείο Κρήτης), ο Gianluca Crispi (UN-HABITAT), η Cristiana Lauri (GPN), η Cecilia Anderson (UN-HABITAT), o Jose Chong (UN-HABITAT), η Maria Luisa Gomez Jiménez (University of Malaga), η Δέσποινα Διμέλλη (Πολυτεχνείο Κρήτης) η Διονυσία Κολοκοτσά (Πολυτεχνείο Κρήτης), η Chiara Martinuzzi (UN-HABITAT), ο Παναγιώτης Παρθένιος (Πολυτεχνείο Κρήτης) και η Chiara Ravagnan (Sapienza University of Rome).

Την επιμέλεια του συνεδρίου στον χώρο του Μεγάλου Αρσεναλιού έχει αναλάβει η αρχιτέκτονας Πέννυ Χωραφά, σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. (Λευτέρης Βεργεράκης, Βαλίνα Γεροπάντα, Γιώργος Καλλιγέρης, Ζαχαρίας Πιστόπουλος, Δημήτρης Τσακαλάκης) και τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Θεοδωρίδη, ερευνητή και επιστημονικό συνεργάτη του Δημάρχου Χανίων.

Διάρκεια Συνεδρίου: 26 Ιουλίου 2021 – 28 Ιουλίου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αποστείλετε σχετικό e-mail: vgeropanta@arch.tuc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook