Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε σπείρα που έκανε κλοπές από ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της χώρας με την σύλληψή τους να γίνεται στο Θεολόγο.

Τα μέλη της σπείρας τα οποία τον περασμένο Φεβρουάριο δεν δίστασαν να πυροβολήσουν αστυνομικούς είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο από την Αταλάντη με τον ιδιοκτήτη του να το εντοπίζει τυχαία στο Θεολόγο και από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς τους συνέλαβαν την ώρα που από την παραλία έμπαιναν στο κλεμμένο ΙΧ.

Η σπείρα έκανε διαρρήξεις σε ΑΤΜ στην Αττική και στην περιφέρεια χρησιμοποιώντας εύφλεκτα αέρια (μέθοδος PLOFKRAAK ) και εκρηκτικά με τα κέρδη της να φτάνουν τα 915.000 ευρώ.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr  οι δράστες προσπαθούν να διαρρήξουν ένα ΑΤΜ στις Ερυθρές στις 19.12.2020 και για να τα καταφέρουν χρησιμοποιούν εκρηκτικά.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στις 22 Ιουλίου πέντε μέλη της οργάνωσης από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας  της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας. Τέσσερις στον Θεολόγο (τρεις Ελληνες 22, 26 και 27 ετών και ένας 25χρονος αλλοδαπός), ενώ ένα ακόμη μέλος της σπείρας (Ελληνας 25 ετών) συνελήφθη στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι συλληφθέντες από τον Νοέμβριο του 2020 είχαν ξεκινήσει να κάνουν διαρρήξεις από ΑΤΜ με εκρήξεις και εύφλεκτα υλικά και κλοπές αυτοκινήτων.

Μάλιστα από τις εκρήξεις στα ΑΤΜ υπήρξαν μεγάλες φθορές σε εξωτερικούς χώρους και κινδύνευσαν και ζωές εργαζομένων.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τις κλοπές είτε τα εγκατέλειπαν και τα έκαιγαν είτε χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες προκείμενου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Είχαν πάνω τους και βαρύ οπλισμό (KALASHNIKOV AK-47) τον οποίο δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν για να ξεφύγουν όταν έγιναν αντιληπτοί από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις 11 Φεβρουαρίου 2021 μετά από έκρηξη ΑΤΜ στην Λ. Κηφισού στο Περιστέρι. Τα μέλη της σπείρας από τα κέρδη που αποκόμιζαν έκαναν πολυτελή ζωή.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: πιστόλι, περίστροφο, αεροβόλο πιστόλι, ξύλινο ομοίωμα πυροβόλου όπλου, πλήθος από γεμιστήρες και φυσίγγια, πλήθος από σουγιάδες και μαχαίρια, μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος, αστυνομική ράβδος, πυροκροτητής, σπρέι πιπεριού, εκρηκτική ύλη – ζελατοδυναμίτιδα, συνολικού βάρους -604- γραμμαρίων, άγνωστη χημική ουσία, προφανώς εκρηκτική ύλη, σε μορφή σκόνης συνολικού μικτού βάρους -168- γραμμαρίων, πλήθος από εργαλεία που χρησιμοποιούνται για διαρρήξεις-εκρήξεις ΑΤΜ, πλήθος ενδυμάτων που φορούσαν κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων των Α.Τ.Μ., το χρηματικό ποσό των -6.705- ευρώ και -1.160- λιρών Αγγλίας, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, πλήθος κλειδιών, πλήθος πλαστικών μερών (θραύσματα) κασετίνων A.T.M. συσκευή εντοπισμού GPS , μικροποσότητα φυτικής κάνναβης, 6 Ι.Χ.Ε. Αυτοκίνητα.

Παράλληλα εξιχνιάσθηκαν 27 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ εκ των οποίων: 22 στην Αττική, δύο στην Φθιώτιδα, μία στη Βοιωτία, μία στην Αργολίδα, μία στην Αχαΐα και 9 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook