Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Άνω Αλμυρή Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση και παράλληλα να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Κορίνθου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στη φωτιά τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Στη «μάχη» με την φωτιά έχει ριχτεί το ρωσικό Beriev.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, το χωριό Ρυτό έχει ήδη εκκενωθεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ο αέρας καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αγγίζουν τα 5 μποφόρ, ενώ υπενθυμίζεται πως όταν πέσει η νύχτα τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Κλειστή θα παραμείνει και στα δύο ρεύματα με εντολή της Αστυνομίας η επαρχιακή οδός Ισθμού – Επιδαύρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που καίει ανεξέλεγκτα στην Άνω Αλμυρή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook