Για να σωθούν κολύμπησε ο άνδρας προς τη Μονή Κουδουμά καλώντας σε βοήθεια και για τη γυναίκα που είχε παραμείνει σε σπηλιά

Ευτυχή κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού, ενός 45χρονου Έλληνα, μόνιμου κατοίκου Γερμανίας και μιας 39χρονης γυναίκας Γερμανίδας.

Το ζευγάρι εντοπίστηκε σήμερα από τις αρχές ζωντανό! Συγκεκριμένα έχει βρεθεί από τις αρχές ο 45χρονος σώος ενώ και η γυναίκα είναι ζωντανή και βρίσκεται σε πιο απόκρυμνο σπηλαιώδες σημείο στην περιοχή της Μονής Κουδουμά.

Οι δυο τους είχαν βρει καταφύγιο στη σπηλιά το βράδυ, ενώ σήμερα ο 45χρονος επιχείρησε να κολυμπήσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά. Μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια κατάφερε να φτάσει εκεί ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρχές ώστε να σπεύσουν στη σπηλιά να παραλάβουν και τη γυναίκα. Και οι δυο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο αγνοουμένων είχαν αρχίσει χθες όταν έγινε γνωστό ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν και είχαν νοικιάσει, είχε αναποδογυρίσει στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο και οι ίδιοι αγνοούνταν. 

Θυμίζουμε ότι στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στο Ηράκλειο, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συμμετείχα στις έρευνες ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λ.Σ., ένα ελικόπτερο του Λ.Σ., ένα ελικόπτερο της Π.Α, τρία ιδιωτικά σκάφη και ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ. από ξηράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook