Συνεχίζει να τροφοδοτεί το δημόσιο διάλογο το ζήτημα της παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα πολιτικά κόμματα το «κόψιμο» της παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την δεξίωση για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παρά τα ευφάνταστα σενάρια, η αλήθεια είναι ότι όπως αναφέρεται και στην  ηλεκτρονική διεύθυνση της  Προεδρίας της Δημοκρατίας (https://www.presidency.gr/tagmata-aristeias/) «η απονομή τιμητικών διακρίσεων ανήκει στις αρμοδιότητες της Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 46 παράγραφος 2 του Συντάγματος και τις διατάξεις του νόμου 106/1975. Προτάσεις για την επιλογή προσώπων στα οποία μπορούν να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις υποβάλλει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας, το οποίο συγκαλείται, μια τουλάχιστον φορά το χρόνο. Για την απονομή εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προσυπογράφεται από τον Υπουργό Εξωτερικών και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατέστη κοινωνός του καταλόγου παρασημοφορήσεων. Ουδέν σχόλιο έκανε και ουδεμία πρόταση διατύπωσε μέχρι σήμερα, ούτε προσυπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα.

Η αναφορά στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις 23/7/2021 ότι «Mε την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια…», προφανώς έγινε εκ παραδρομής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook