Η Πλατεία Μικρασιατών, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου, γέμισε χρώματα και μουσικές, με performances, live, εικαστικές εκθέσεις και bazaar.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 23 Ιουλίου οι Παράλληλες Δράσεις του Δήμου Ρεθύμνου – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου. Οι Παράλληλες Δράσεις ήταν πολυμορφικές και στόχο είχαν την ανάδειξη της μουσικής των κρουστών μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και τις άλλες τέχνες.  Ήταν μια γιορτή της μουσικής που πρόσφερε ο Δήμος Ρεθύμνου –Κ.Ε.ΔΗ.Ρ στους δημότες, τους επισκέπτες του Ρεθύμνου και του Φεστιβάλ Κρουστών, μια γιορτή με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή που απευθύνονταν σε όλους, όλες τις ηλικίες, όλη την οικογένεια.

Η Πλατεία Μικρασιατών, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου, γέμισε χρώματα και μουσικές, με performances, live, εικαστικές εκθέσεις και bazaar.

Ένα μέρος της έκθεσης φωτογραφίας της ομάδας «Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου» υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Καραταράκη με τίτλο “Ρέθυμνο: Μια διαφορετική προσέγγιση” παρουσιάστηκε στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και ένα μέρος στην Πλατεία Μικρασιατών. Η εικαστική έκθεση της ART WAY «Ωδή στο Γαλάζιο» αποτελούμενη από έργα των Βίκυς Νομικού, Γιάννη Καμίνη και Νάνσυ Κεφαλινού σε επιμέλεια Νένας Δημητριάδου - Ο Δρόμος του Μεταξιού είχε τη δική της θέση σε ένα ξύλινο σπίτι που τοποθετήθηκε στην Πλατεία για τις ανάγκες της έκθεσης. Η εικαστικός Λία Κουτελιέρη ανεβασμένη σε μια σκαλωσιά με τις μπογιές της, δημιούργησε πάνω σε έναν τεράστιο καμβά ένα έργο εμπνευσμένο από μουσικούς κρουστών παρουσία του κοινού. Ταυτόχρονα προβαλόταν το video του Γιάννη Ανδρίτσιου για την ιστορία των κρουστών και τους καλλιτέχνες.Η διαδραστική performance των Sea Clown Sailing Circus συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού όλων των ηλικιών, ενώ ο The Bucket Boy (Matthew Pretty) και το σύνολο κρουστών O Bombo δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα.

Οι DJ’ S Hipcut και Makenzie γέμισαν την Πλ. Μικρασιατών με ωραίες μουσικές ατμόσφαιρες εμπνευσμένες από την world music .

Το bazaar που αποτελούνταν από stand με χειροποίητα κοσμήματα και περίπτερο ενημέρωσης - bazaar του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου δε θα μπορούσαν να λείπουν από μια πολυπολιτισμική διοργάνωση.

Τέλος, οι εκπαιδευτικές δράσεις είχαν μια πολύ ξεχωριστή θέση στις Παράλληλες Δράσεις του Δήμου Ρεθύμνου – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. Πραγματοποιήθηκαν πέντε workshops από καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου, με μεγάλη συμμετοχή.

Σε όλη τη διάρκεια των Παράλληλων Δράσεων τηρήθηκαν με ακρίβεια όλοι οι ισχύοντες κανόνες προστασίας από την εξάπλωση του COVID - 19. Το κοινό καθόταν καθ’όλη τη διάρκεια των δράσεων σε καρέκλες τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας ενώ η συμμετοχή στα workshops δεν ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο.

Ευχόμαστε του χρόνου η πανδημία να αποτελεί μια κακή ανάμνηση και οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να διοργανώσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο event.  

Οι φωτογραφίες είναι της Μιχαέλας Τζιράκη


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook