Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης σας προσκαλεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 22/8/2021 και ώρα 11.30 π.μ. στην αυλή του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί απαρτία η επαναληπτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό, θα διεξαχθεί μια βδομάδα μετά την ίδια μέρα, ώρα και τόπο δηλ, την Κυριακή 29/8/2021 στις 11.30  π.μ.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών και συγκεκριμένα με το άρθρο 8, προβλέπεται «ειδικώς για τους συλλόγους γονέων των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σύμφωνα άρθρο 53 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), παράταση θητείας μέχρι την 31η 10 2021», δηλαδή δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις Οργανώσεις Γονέων να πραγματοποιήσουν τις εκλογικές τους διαδικασίες τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022.  Επομένως, αν και φέτος θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν εκλογές, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση χωρίς εκλογικές διαδικασίες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία.

Πρόγραμμα εργασιών:

1. Εκλογή Προεδρείου

2. Διοικητικός Απολογισμός – Προγραμματισμός

3. Οικονομικός Απολογισμός – Προϋπολογισμός

4. Τοποθετήσεις αντιπροσώπων

5. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού

6. Προτάσεις – Ψηφίσματα

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας κάθε νέα Ένωση για να λάβει μέρος ως τακτικό μέλος στην Γενική Συνέλευση θα πρέπει να κάνει έγγραφη αίτηση προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας η οποία να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο του καταστατικού της Ένωσης.
  • Σύνθεση του ΔΣ με πλήρη στοιχεία (Ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα).
  • Αντίγραφο μητρώου μελών – συλλόγων της Ένωσης.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το δικαίωμα εγγραφής των μελών έχει οριστεί στα 20 ευρώ και της χρονιάτικης συνδρομής στα 10 ευρώ, για κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο της Ένωσης στην Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook