Με δελτίο τύπου οι Οικοδόμοι Ηρακλείου εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τις αντίξοες συνθήκες εργασίας τους, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό ενός 49χρονου οικοδόμου στις Μοίρες. 

Ένα νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Μεσσαρά.

Ήταν λίγο μετά τις 8:00 το πρωί όταν ένας 49χρονος συνάδελφος οικοδόμος, που εργαζόταν στη συντήρηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκτάριου Μοιρών, χτυπήθηκε από ρεύμα και έπεσε από τη σκαλωσιά ύψους περίπου 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο συνάδελφος, πατέρας δύο παιδιών έχει μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχοντας υποστεί βαριά τραύματα κατά την πτώση του. 

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι η εργοδοσία, μπροστά στα κέρδη της, αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, για την ζωή των οικογενειών μας. Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Από την μία δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να
προφυλαχτούμε εν μέσω πανδημίας και από την άλλη η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο, η ανασφάλιστη εργασία θεριεύει και οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, αφού οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, έχουν φτάσει σε τέλμα, με ελάχιστους επιθεωρητές, που είναι αδύνατον να ελέγξουν όλους τους χώρους δουλειάς.

Τις μέρες του καύσωνα οι εργαζόμενοι του κλάδου μας θα κληθούν να δουλέψουν σε ανυπόφορες και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας σε χώρους-καμίνια, πραγματικά κολαστήρια.

Για την εργοδοσία η κερδοφορία είναι πρωτεύον ζήτημα, ενώ η προστασία της υγείας των εργαζομένων πάει περίπατο, μπροστά στο «να βγει η δουλειά», γι’ αυτό και δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα. Δε χωράει λοιπόν κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση. Απαιτείται η πρωτοβουλία και η ενεργητική παρέμβαση όλων μας για την εφαρμογή από τους εργοδότες όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας. Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων γενικά και ειδικότερα σε συνθήκες καύσωνα. 

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, υπερασπιζόμαστε την ιδία μας την ζωή.

Με τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε την φωνή μας και απαιτούμε:
 Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
 Να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε επιθεώρηση εργασίας

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος           

Γωνιανάκης Γιάννης

 Ο Γ. Γραμματέας

Κοτσιφός Μύρων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook