Εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους παράπονα για ελλιπή καθαριότητα

Σε “υγειονομικές βόμβες” έχουν μετατραπεί οι κάδοι απορριμμάτων στην περιοχή του Βάμου σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάμου «Ο Πρίνος». Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταγγέλλει το πρόβλημα που έχει υγειονομικές, περιβαλλοντικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις λόγω τουρισμού.

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο Σύλλογος:

Ο Βάμος για ακόμη μια φορά, και εν μέσω τουριστικής περιόδου, η οποία κορυφώνεται τις προσεχείς ημέρες, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή. Όλοι οι κάδοι των σκουπιδιών είναι ασφυκτικά γεμάτοι, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εναποθέτουν  τα σκουπίδια έξω από αυτούς (αδίκως). Η υψηλή θερμοκρασία οδηγεί σε ασφυκτική ατμόσφαιρα γύρω από τους κάδους, και μετατρέπονται σε  «υγειονομικές βόμβες».

Κάδοι ανακύκλωσης δεν υπάρχουν πουθενά σε όλο το χωριό, εκτός από 2 αν δεν κάνω λάθος, λες και είναι υποχρεωμένοι όλοι να οδηγούν για να πετάξουν την ανακύκλωση. Τα ογκώδη – οικοδομικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκονται παντού: Μέσα σε κάδους, απ’ έξω από τους κάδους, σε χωράφια, σε δρόμους….

Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να «περιφρουρούν» τους κάδους της γειτονιάς τους από εναποθέσεις σκουπιδιών από κατοίκους διπλανών γειτονιών που δεν μπορούν να βρουν ένα κάδο να εξυπηρετηθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Επίσης, όπως είναι απολύτως κατανοητό, το όλο θέμα μόνο καλό δεν κάνει στην περιοχή μας (περιβαλλοντικά, οικολογικά, κοινωνικά κτλ) άλλα και τουριστικά καθώς οι επισκέπτες της, είναι πολύ  ευαισθητοποιημένοι σε τέτοια θέματα.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσει η Δημοτική αρχή τι ενέργειες γίνονται και τι προτίθεται να κάνει ούτως ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το καλπάζον  πρόβλημα, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.    

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του ΔΣ Πολιτιστικού
Συλλόγου Βάμου «Ο Πρίνος»
Ο Αντιπρόεδρος
Μαρεντάκης Γιάννης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook