Το 4ο κύμα της πανδημίας στο επίκεντρο σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων υπο την σκιά της αύξησης των κρουσμάτων.

Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, πραγματοποιείται στην αντιπεριφέρεια Χανίων συνάντηση εργασίας με θέμα «4ο κύμα πανδημίας – Γενικό Νοσοκομείο Χανίων».

Στην συνάντηση συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής την ΔΙΟΙΚΉΤΡΙΑ Ελένη Μπορμπουδάκη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπο την σκιά της διαρκούς ανόδου των κρουσμάτων στα Χανιά και στην Κρήτη γενικότερα.

Όπως είπε ο κ. Κωτσιόπουλος, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση νοσηλευομένων στα Νοσοκομεία της Κρήτης, κυρίως απο μη εμβολιασμένους και απεύθυνε έκκληση να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί σε όλες τις ηλικίες. Παράλληλα επεσήμανε πως το Νοσοκομεία του νησιού είναι σε πλήρη ετοιμότητα και για το 4ο κύμα της πανδημίας.

Απο την πλευρά της η κα Μπορμπουδάκη ανέφερε πως έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης του νέου κύματος της πανδημίας και πως υπάρχει επάρκεια κλινών στα Νοσοκομεία. " Είναι σημαντικό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί υγειονομικού προσωπικού" είπε η κα Μπορμπουδάκη, αναφέροντας πως ήδη οι γιατροί έχουν εμβολιαστέι σε ποσοστό 95%, ενώ και οι νοσηλευτές τις τελευταίες αβδομάδες έχουν ανεβάσει τα ποσοτά εμβολιασμών και θα συνεχιστεί η ενημερωτική εκστρατεία για την ανάγκη εμβολιασμού όλων.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας επεσήμανε πως οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται κυρίως για προληπτικού ςλόγους περνούν ήπια την ασθένεια και πέρνουν γρήγορα εξιτήριο. Αυτό σε αντίθεση με το ότι στην ΜΕΘ νοσηλεύονται μόνο ανεμβολίαστοι ενώ σήμερα πέθανε και μια 86χρονη η οποία ήταν ανεμβολίαστη. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Χανίων ξεπεράστηκαν οι 35.000 εμβολιασμοί.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη την περίοδο που διανύουμε και τόνισε πως το μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι ότι τα βαριά περιστατικά αφορούν ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ κάλεσε όλους να ξεπεράσουν φοβίες και θεωρίες συνομωσίας και να εμβολιαστούν.

Τέλος ο κ. Καλογερής επισήμανε πως "πρέπεινα ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο. Καλές οι παραινέσεις για εμβολιασμό, όμως σε περίπτωση που τα κρούσματα θα ανέβουν, πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Αν έχουμε έξαρση κρουσμάτων, το σύστημα που έχει οργανωθεί θα τα καταφέρει, όμως πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, ώστε να μην έρθει στα όρια του."

 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook