Τα CDC αναθεώρησαν την οδηγία τους λόγω της μετάλλαξης Delta

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες θα πρέπει και πάλι να φορούν μάσκα προστασίας σε κλειστούς χώρους, σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

«Στις ζώνες όπου παρατηρείται υψηλή μεταδοτικότητα (σ.σ. της Covid-19) τα CDC συνιστούν στους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους», ανέφερε η Ροσέλ Ουαλένσκι, η διευθύντρια της υπηρεσίας αυτής, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως εξήγησε, αυτή η νέα οδηγία θεωρήθηκε αναγκαία λόγω της ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Delta στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τα σχολεία, τα CDC συνιστούν την καθολική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των βαθμίδων, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Η Ουαλένσκι τόνισε, επίσης, ότι συστήνεται να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης εκπαίδευση το φθινόπωρο.

Τέλος, τα CDC απηύθυναν έκκληση για τη συνέχιση των εμβολιασμών και τη χρήση των μέτρων προστασίας ώστε να αποφευχθούν νέα ξεσπάσματα της πανδημίας σε περιοχές που ήδη βρίσκονται στο «κόκκινο».

Τι ίσχυε

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, τα CDC ανέφεραν στις στις οδηγίες τους πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειαζόταν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούσαν να αποφύγουν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη. Παράλληλα, οι πλήρως ανοσοποιημένοι δεν θα χρειαζόταν να τηρούν αποστάσεις στα περισσότερα μέρη.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι είχε επισημάνει πως οι τότε κατευθυντήριες γραμμές βασιζόντουσαν σε μια απότομη μείωση των κρουσμάτων, στην επέκταση των εμβολιασμών σε νεότερους ανθρώπους και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των παραλλαγών του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook