Εντυπωσίασε η έκθεση Τέχνη = Επανάσταση όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου. Λάβαρα, σημαίες και ελεύθερες συνθέσεις μάγεψαν τους επισκέπτες της Πινακοθήκης.

Με αναφορές στο χθες και στο σήμερα είκοσι έξι (26) καλλιτέχνες από την Ελλάδα εμπνεόμενοι από τον όρο «Επανάσταση» δημιούργησαν έργα τα οποία φιλοδοξούν να πυροδοτήσουν την ιδέα του κοινού για αγωνιστικότητα, χρωματισμένα με τα νάματα των δικών τους ιδεών για ελευθερία, ισονομία και ειρήνη.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης Τέχνη = Πολιτισμός βρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Νίκη Ζερβού, Γρηγόρης Περυσινάκης Γρηγόρης Φασουλάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜΕΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, η πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυλίσου Μανόλης Βασιλάκης ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης,, κ.α.

Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσαν μουσικά η Ευγενία Τόλη – Δαμοβολίτη και ο Γιάννης Παξιμαδάκης ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου φρόντισε για το κέρασμα των επισκεπτών της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αριστόδημος Παπαδάκης, Βασιλάκου Μαργαρίτα, Βερυκάκη Όλγα, Baloo Evi , Βογιατζή Μαγδαληνή, Γιγουρτάκη Έλλεν Weijers, Ζουρούδης Δημήτρης, Κοροβέση Αγγέλικα, Κοσκινιώτου Βασιλική, Λόη Αγγελική, Μαρκίδης Χρήστος, Μαρίνος Νεκτάριος, Μανωλαράκη Ελένη, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μονογυιός Ιωάννης, Μπακαλούμα Τζένη, Μπασιάς Νίκος, Μπενετάκη Μαρία, Μπονάτσου Ισμήνη, Μπλιάτσου Γεωργία, Μπολιεράκη Κωνσταντίνα, Μπολιεράκη Κλειώ, Παχιαδάκης Νεκτάριος, Πυτικάκη Ελευθερία, Προβατίδου Μαρίνα, Στεφανάκης Γιάννης.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η εικαστικός και Επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου Χρύσα Βαθειανάκη.
Ωράριο λειτουργίας Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου:

Ανοικτά: Δευτέρα απόγευμα 18:00-21:00 Τετάρτη-Πέμπτη 09:30-13:00 και 18:00-21:00
Παρασκευή 09:30-13:00, Σάββατο –Κυριακή 10:00-14:00.

Κλειστά: Δευτέρα πρωί και Τρίτη όλη την ημέρα.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχουν αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, του Προέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου Παναγιώτη Μαματζάκη και της Επιμελήτριας της Πινακοθήκης Χρύσας Βαθειανάκη, κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης Τέχνη = Πολιτισμός:

https://www.youtube.com/watch?v=njSiASIgt-0

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook